Októberi fellépőink megosztott Príma díjat nyertek!

Októberi fellépőink megosztott Príma díjat nyertek!

Októberi fellépőink megosztott Príma díjat nyertek!

Kárpát-medencei Magyar Népművészet sorozatunk 23. estjén az idén 30 éves jubileumát ünneplő diósgyőri Fügedi Márta Népművészeti Egyesület kiállítását tekinthették meg az érdeklődők 2012. október 5-től, a megnyitó alkalmából pedig a diósgyőri Szinvavölgyi Táncműhely fergeteges műsorát láthatták a Díszteremben. Mindkét szervezetet Borsod-Abaúj-Zemplén megyei PRÍMA Díjra jelölték. A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület elnyerte a közönségdíjat!

A Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezetének elnöksége minden évben meghirdeti a PRIMA Díjat, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sport életének legkiválóbb képviselőit ismerik el. A megyei PRIMA Díj várományosai 3 kategóriában indulnak és minden kategóriában 3 jelölt verseng a legjobbnak járó kitüntetésért. A kategóriák győztesei 2012. november 9-én a Miskolci Nemzeti Színházban a nagyszabású megyei PRIMA Gálán vehették át a nettó 1-1 millió forint pénzjutalmat és a gyönyörű Mancs szobrot. A szakmai elismeréseken túl a Közönség által legjobban kedvelt személyiség nettó 250 000 forint különdíjban részesült.


Magyar népművészet és közművelődés kategóriában Barna György lett a díjazott, azonban ő nagylelkűen megosztotta díját a másik két aspiránssal: a Szinvavölgyi Táncműhellyel és a Fügedi Márta Népművészeti Egyesülettel. A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület elnyerte a közönségdíjat!