Rólunk

Tájékoztató a Polgárok Házáról

Hivatkozás másolása

Az elvesztett 2002-es választások után egy hónappal Orbán Viktor felhívására szerte a világban polgári körök szerveződtek.

A közös értékrendet valló emberek összefogásából, adományaiból fél évvel később a Szövetség a Nemzetért Alapítvány mintegy 100 millió forintért megvásárolta a VIII. ker., Visi Imre u. 6. szám alatti ingatlant. Az 1600 négyzetméteres épület az 1930-as években épült, s hosszabb ideig egy képkeretgyár üzemelt falai között.

A háromszintes bérház felújítási munkálatai 2003 novemberében kezdődtek és 2004 augusztusában fejeződtek be. Az átalakítás terveit Makovecz Imre tanítványai készítették.

A Polgárok Házát 2004. augusztus 22-én Orbán Viktor avatta fel.

Az átadás óta egy közösségi, kulturális és oktatási feladatok ellátására egyaránt alkalmas, korszerű épület áll a polgári körök, civil szerveződések rendelkezésére.

Bár a Polgárok Háza már felépült, fenntartásához, minél eredményesebb működéséhez továbbra is sokak önkéntes munkájára, pénz- és természetbeni adományára van szükség. A ház falait már több mint 26 ezer adománytevő neve borítja. A legalább 30.000Ft. hozzájárulást tevők neve a nagyteremben található székeken került/kerül megörökítésre. Mindazok, akik segítenek, a nemzeti kultúra, a polgári gondolkodás erősödését szolgálják hazánkban. A bútorok egy része, a virágok, illetve a falakon látható képek, a földszinti üvegfestmény is mind- mind adományokból származik.

A Polgárok Házáról, az egyes programokról részletes, naprakész ismertetés található az intézmény saját honlapján, illetve a havonta megjelenő programfüzetünkben.

Ingyenes, postán küldött programfüzetünk valamint elektronikus hírlevelünk megrendelhető telefonon vagy e-mailen alábbi elérhetőségeinken:

Telefon: +36 1 299 8050

Elektronikus levél: polgarokhaza@polgarokhaza.hu

Tájékoztató rendezvényeink sajtónyilvánosságáról

Hivatkozás másolása

Felhívjuk a média tisztelt munkatársainak figyelmét arra, hogy rendezvényeinken a sajtó jelenléte regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni írásban a polgarokhaza@polgarokhaza.hu elektronikus levélcímen lehet, és csak a visszaigazoló levél jogosít fel a rendezvényen való részvételre.

A Polgárok Háza fenntartja magának azt a jogot, hogy a nem regisztrált médiaszereplők részvételét elutasítsa.

Üdvözlettel: Polgárok Háza Kulturális Programiroda

  • László Tamás - A Szövetség a Nemzetért Alapítvány kuratóriumának elnöke László Tamás A Szövetség a Nemzetért Alapítvány kuratóriumának elnöke
  • Kubatov Gábor - Ügyvezető igazgató Kubatov Gábor Ügyvezető igazgató
  • Farkas Adorján - Műszaki vezető Farkas Adorján Műszaki vezető
  • Trznadel Angéla - Kulturális programigazgató Trznadel Angéla Kulturális programigazgató
  • Babusa Edit - Gazdasági asszisztens Babusa Edit Gazdasági asszisztens
  • Szolnoki Dániel - Kulturális munkatárs Szolnoki Dániel Kulturális munkatárs
  • Bakonyi-Léh Terézia - Könyvtárunk vezetője Bakonyi-Léh Terézia Könyvtárunk vezetője
  • Bereczki Melinda - mosolya fogadja Önöket az első emeleti Kávézóban Bereczki Melinda mosolya fogadja Önöket az első emeleti Kávézóban
  • A Polgárok Háza munkáját 20 "háziasszony" és "házigazda" segíti, akik a recepción, a rendezvényeken és mindenfajta hétköznapi teendő lebonyolításánál végeznek önkéntes szolgálatot.

Együttműködő partnereink

Hivatkozás másolása