Tájékoztató a Polgárok Házáról

Az elvesztett 2002-es választások után egy hónappal Orbán Viktor felhívására szerte a világban polgári körök szerveződtek.

A közös értékrendet valló emberek összefogásából, adományaiból fél évvel később a Szövetség a Nemzetért Alapítvány mintegy 100 millió forintért megvásárolta a VIII. ker., Visi Imre u. 6. szám alatti ingatlant. Az 1600 négyzetméteres épület az 1930-as években épült, s hosszabb ideig egy képkeretgyár üzemelt falai között.

A háromszintes bérház felújítási munkálatai 2003 novemberében kezdődtek és 2004 augusztusában fejeződtek be. Az átalakítás terveit Makovecz Imre tanítványai készítették.

A Polgárok Házát 2004. augusztus 22-én Orbán Viktor avatta fel.

Az átadás óta egy közösségi, kulturális és oktatási feladatok ellátására egyaránt alkalmas, korszerű épület áll a polgári körök, civil szerveződések rendelkezésére.

Bár a Polgárok Háza már felépült, fenntartásához, minél eredményesebb működéséhez továbbra is sokak önkéntes munkájára, pénz- és természetbeni adományára van szükség. A ház falait már több mint 26 ezer adománytevő neve borítja. A legalább 30.000Ft. hozzájárulást tevők neve a nagyteremben található székeken került/kerül megörökítésre. Mindazok, akik segítenek, a nemzeti kultúra, a polgári gondolkodás erősödését szolgálják hazánkban. A bútorok egy része, a virágok, illetve a falakon látható képek, a földszinti üvegfestmény is mind- mind adományokból származik.

A Polgárok Házáról, az egyes programokról részletes, naprakész ismertetés található az intézmény saját honlapján, illetve a havonta megjelenő programfüzetünkben.

Ingyenes, postán küldött programfüzetünk valamint elektronikus hírlevelünk megrendelhető telefonon vagy e-mailen alábbi elérhetőségeinken:

 • Telefon: +36 1 299 8050
 • Elektronikus levél: polgarokhaza@polgarokhaza.hu

Ingyenes Jogsegélyszolgálat

A járványhelyzet miatt a Polgárok Háza ingyenes jogsegély szolgálata egyelőre csak telefonon vehető igénybe.

A Polgárok Házában működő ingyenes jogsegélyszolgálat előzetes bejelentkezés alapján, hétfőnként 9-15 óra között várja a jogi problémáikhoz tanácsot kérő polgárokat.

Bejelentkezés a +36-1/555-2006 , valamint a +36-1/555-2007 telefonszámon lehetséges.

A jogsegélyszolgálatot ellátják:

Dr. Hardy F. Gábor, Dr. Nagy Attila és Dr. Nagy Szabolcs ügyvédek.

Tájékoztató rendezvényeink sajtónyilvánosságáról

Felhívjuk a média tisztelt munkatársainak figyelmét arra, hogy rendezvényeinken a sajtó jelenléte regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni írásban a polgarokhaza@polgarokhaza.hu elektronikus levélcímen lehet, és csak a visszaigazoló levél jogosít fel a rendezvényen való részvételre.

A Polgárok Háza fenntartja magának azt a jogot, hogy a nem regisztrált médiaszereplők részvételét elutasítsa.

Üdvözlettel: Polgárok Háza Kulturális Programiroda

Munkatársaink

 • A Szövetség a Nemzetért Alapítvány

  László Tamás

  A Szövetség a Nemzetért Alapítvány kuratóriumának elnöke

 • Kubatov Gábor

  Kubatov Gábor

  Ügyvezető igazgató

 • Bársony Lenke

  Bársony Lenke

  Ügyvezető asszisztens

 • Farkas Adorján

  Farkas Adorján

  Műszaki vezető

 • Trznadel Angéla

  Trznadel Angéla

  Kulturális programigazgató

 • Babusa Edit

  Babusa Edit

  Gazdasági asszisztens

 • Sigmond Bertalan

  Szolnoki Dániel

  Kulturális munkatárs

 • Bakonyi-Léh Terézia

  Bakonyi-Léh Terézia

  Könyvtárunk vezetője

 • Bereczki Melinda

  Bereczki Melinda

  mosolya fogadja Önöket az első emeleti Kávézóban

 • Háziasszonyok

  A Polgárok Háza munkáját 20 "háziasszony" és "házigazda" segíti, akik a recepción, a rendezvényeken és mindenfajta hétköznapi teendő lebonyolításánál végeznek önkéntes szolgálatot.

A Polgárok Háza könyvtárának megalapítója: Bogláriné Mailáth Edina, Józsefváros díszpolgára. 2006 tavaszán, 71 éves korában adta vissza lelkét a Teremtőnek. Emléke szívünkben él.