Szentesi Zöldi László a török gasztronómiáról

Szentesi Zöldi László a török gasztronómiáról

Szentesi Zöldi László a török gasztronómiáról

Amikor meghallom a török konyha kifejezést, mindig azok az ínycsiklandozó kebabok jutnak eszembe, amit buliból hazafelé vagy egy nehéz munkanap után a sarki árusnál szoktam megvenni. Pedig ebben az egzotikus gasztro-világban nem csak ennyi van, ugyanis a török konyhát jelentősen befolyásolta az Oszmán Birodalom sokszínűsége, multikulturális környezete. Az oszmán konyhaművészet egyesítette a birodalom területén élő népek ételeit és elkészítési módszereit. A legnagyobb befolyást a görög és közel-keleti konyha gyakorolt rá, de keveredtek benne az ősi, közép-ázsiai török hagyományok is.

A nyugati ember számára varázslatos eme nép zárt társadalma, kultúrája, történelme és étkezési szokásai. Ezekről most egy kötetben olvashat bárki, ugyanis a Székelyföldi vendégség után december 1-én hivatalosan is megjelent Szentesi Zöldi László második gasztronómiai kalauza Isztambuli vendégség címmel a török nagyváros étkezéséről, számtalan recepttel, sok érdekes helyi történettel.

A kötet megrendelhető közvetlenül a szerzőtől a szentesi.zoldi.laszlo@demokrata.hu elektronikus levélcímen.

Ára: 4800 forint + postaköltség, előzetes egyeztetés alapján Budapesten személyes átvétel is lehetséges.

 

A videót készítette: Szabó Fruzsina és Dohi Gabriella (nullahategy.hu>>)