Ára: 4800 forint + postaköltség, előzetes egyeztetés alapján Budapesten személyes átvétel is lehetséges.
A kötet megrendelhető közvetlenül a szerzőtől a szentesi.zoldi.laszlo@demokrata.hu elektronikus levélcímen.
Szentesi Zöldi László a török gasztronómiáról
Hivatkozás másolása
A könyvbemutató ételsora:
A szerző készíti:
MISKET KÖFTE (HÚSGOMBÓC)
CACιK (JOGHURTMÁRTÁS)
HAVUÇLU HAYDARI (SÁRGARÉPÁS JOGHURTPÜRÉ)
KıSıR (BULGURSALÁTA)
+ PITA
Desszertek (a Pasha Bakery termékei):
SÜTLAÇ (TEJBERIZS)
BAKLAVA
TULUMBA
+ török tea (Az Attasé Kft - Faruk Naci Ceylan támogatásával)
Közreműködik a hagyományos török zenét játszó Arasinda zenekar, a lakoma után pedig török táncházra is sor kerül.
A könyvbemutató után török lakomára várjuk a vendégeket, az ételek nagy részét – húsokat, salátákat, mártásokat – a szerző készíti el.
Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa arra vállalkozott, hogy felvázolja Isztambul étkezésének gazdag történetét. Kebabok, börekek, saláták, különleges receptek, személyes történetek tárulnak az olvasó elé a szépen kivitelezett albumból, amely a Székelyföldi vendégség után a szerző gasztronómiai sorozatának második darabja.
Bazár, bőrkabát, Boszporusz, Aja Szófia – kinek ne jutna mindez eszébe Isztambulról, a hajdani Konstantinápolyról? Pedig a török nagyváros gasztronómiája legalább annyira figyelemreméltó, mint a város kulturális, építészeti öröksége.
Köszöntőt mond Şakir Fakılı, a Török Köztársaság magyarországi nagykövete. Szervezőpartnerünk: Ceylan Faruk Naci török ezredes, 1996-1998 között Törökország Magyarországra akkreditált katonai és légügyi attaséja.
Utazás a török gasztronómiában és kultúrában Szentesi Zöldi Lászlóval.