Isztambuli vendégség

Isztambuli vendégség

Isztambuli vendégség

Ára: 4800 forint + postaköltség, előzetes egyeztetés alapján Budapesten személyes átvétel is lehetséges.

A kötet megrendelhető közvetlenül a szerzőtől a szentesi.zoldi.laszlo@demokrata.hu elektronikus levélcímen.

Szentesi Zöldi László a török gasztronómiáról

Hivatkozás másolása



A könyvbemutató ételsora:

A szerző készíti:
MISKET KÖFTE (HÚSGOMBÓC)
CACιK (JOGHURTMÁRTÁS)
HAVUÇLU HAYDARI (SÁRGARÉPÁS JOGHURTPÜRÉ)
KıSıR (BULGURSALÁTA)
+ PITA

Desszertek (a Pasha Bakery termékei):

SÜTLAÇ (TEJBERIZS)
BAKLAVA
TULUMBA

+ török tea (Az Attasé Kft - Faruk Naci Ceylan támogatásával)

Közreműködik a hagyományos török zenét játszó Arasinda zenekar, a lakoma után pedig török táncházra is sor kerül.

A könyvbemutató után török lakomára várjuk a vendégeket, az ételek nagy részét – húsokat, salátákat, mártásokat – a szerző készíti el.

Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa arra vállalkozott, hogy felvázolja Isztambul étkezésének gazdag történetét. Kebabok, börekek, saláták, különleges receptek, személyes történetek tárulnak az olvasó elé a szépen kivitelezett albumból, amely a Székelyföldi vendégség után a szerző gasztronómiai sorozatának második darabja.

Bazár, bőrkabát, Boszporusz, Aja Szófia – kinek ne jutna mindez eszébe Isztambulról, a hajdani Konstantinápolyról? Pedig a török nagyváros gasztronómiája legalább annyira figyelemreméltó, mint a város kulturális, építészeti öröksége.

Köszöntőt mond Şakir Fakılı, a Török Köztársaság magyarországi nagykövete. Szervezőpartnerünk: Ceylan Faruk Naci török ezredes, 1996-1998 között Törökország Magyarországra akkreditált katonai és légügyi attaséja.

Utazás a török gasztronómiában és kultúrában Szentesi Zöldi Lászlóval.