Kárpát-medencei Magyar Népművészet rendezvénysorozatunk 2013-2014. évadában hónapról hónapra Erdély magyar szórványközösségeit és nyelvszigeteit mutatjuk be. A rendezvénysorozat fővédnöke: Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.

18.00: „Csángó vagyok, csángómagyar fajta”
Válogatás Sipos Gaudi Tünde fényképeiből és Veres Emese Gyöngyvér gyűjteményéből. Barcasági néprajzi emlékek, tárgyak, viseletek.
A kiállítást megnyitja: Veres Emese Gyöngyvér néprajzkutató

18.45: Barcasági vigasságok
A brassói Áprily Lajos Főgimnázium Búzavirág Néptáncegyüttesének előadása. A diákok erre az alkalomra barcasági táncokat tanultak meg, amelyeket maguk gyűjtöttek, rekonstruáltak. A műsorban ízelítőt kapunk a 60 éves tánccsoport repertoárjából is. 


A pürkereci boricás legények hagyományos férfitáncukat mutatják be.
Az együtteseket vezeti: Reiff Zsuzsa és Fejér György.

Az est végén a közönséget háziszőttes pálinkával és lepénnyel látjuk vendégül, közben népművészeti vásár és barcasági kiadványok vására várja az érdeklődőket!

Kérjük, adományával támogassa a rendezvényt! Ajánlott összeg: 500 Ft

Tekintse meg a Barcaságban készült filmünket!

 

Erdély szórványmagyarsága VI.: Barcaság

Barcasági vendégeink a DUNA TV Kívánságkosár című műsorában>>

Videóösszefoglaló az estről ide kattintva!>>

Rendezvénysorozatunk médiatámogatója, a Kossuth Rádió Belépő - Kulturális magazin c. műsorában ´Sigmond Bertalan, a Polgárok Háza kulturális munkatársa, a Kárpát-medencei Magyar Népművészet rendezvénysorozat főszervezője ajánlotta barcasági estünket az érdeklődők figyelmébe.


A műsor részlete ide kattintva meghallgatható: 2014. 02. 27. Belépő - Kulturális magazin - Kossuth Rádió