

Hozzávalók:
1 kg spenót (ha fagyasztott, akkor a szálasat és ne a pépeset használjuk!) 10 dkg vaj vagy margarin, 7-8 dkg liszt, 4 dl tej, só, bors, kevés reszelt fokhagyma, ½ kg félzsíros túró, lasagne tészta (nem kell megfőzni!!!), füstölt sajt, kevés főzőtejszín
A spenótot a vajon megpároljuk, megszórjuk a liszttel, majd lassan felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és híg besamelt készítünk. Mikor langyosra hűlt, négyfelé osztjuk.
Olyan méretű tepsit vagy jénait veszünk elő, amelynek a margarinnal kikent aljára 4 lasagne lap lerakható. Rákenjük a spenót negyedét, rámorzsoljuk a túró negyedét, meglocsoljuk kevés tejszínnel. Ezután felváltva rétegezzük a lasagne lapokat és a spenótot valamint a túrót. A tetejére spenót, túró, tejszín és reszelt füstölt sajt kerül. 160 fokon 70-80 percig sütjük.
Sütés előtt pár órával összeállítható, így összepuhulnak a hozzávalók.