Resicabányai fellépőinknél járt a Magyar Vöröskereszt kispesti csoportja

Resicabányai fellépőinknél járt a Magyar Vöröskereszt kispesti csoportja

Resicabányai fellépőinknél járt a Magyar Vöröskereszt kispesti csoportja

A Magyar Vöröskereszt kispesti csoportja a Polgárok Háza segítségével felvette a kapcsolatot a bánáti Resicabányán működő Magyar Művelődési Házzal, és adománnyal megrakodva indult tizenhárom önkéntese, hogy szétossza azt a resicai  és kisiratosi általános iskolásoknak, az időseknek és az ottani Vöröskeresztnek. Ottjártukkor épp az elsősegélynyújtó világnapi rendezvény volt, amin ők is részt vettek.

Már Arad előtt találtunk egy nagyon életrevaló magyar falut - Kisiratos -, ahova a Ferences-napköziotthonba vittünk bőven adományt a kisiskolásoknak. Jártunk az Arad-ménesi Balla borgazdaságban, ahol mi is ittunk a csak itt készített vörösszőlő aszúborból. Végigjártuk a resicai mozdonygyűjteményt, ahol a Monarchia első itt gyártott kismozdonya is látható még.
A resicabányai Magyar Művelődési  Házban nagy szeretettel és óriási kondér kapros, majorannás, kolbászos paprikás krumplival vártak bennünket. Végigkalauzoltak a vidéken, jól megszervezték az adományátadást is - a helyi Vöröskeresztnek, az általános iskolának és a százötven fős idősek otthonának tudtuk átadni utánfutónk tartalmát (új ruhák, tartós élelmiszer,gyógyszer, tisztítószer, magyar nyelvű könyvek).


Ajánljuk, hogy látogasson el erre a távoli, de hozzánk mégis közel álló gyönyörű bánáti vidékre.

Kökényesi Györgyné
telephelyvezető, Magyar Vöröskereszt