Rekorderedménnyel zárt a Polgárok Háza jótékonysági vására!

Rekorderedménnyel zárt a Polgárok Háza jótékonysági vására!

Rekorderedménnyel zárt a Polgárok Háza jótékonysági vására!

Minden ősszel hagyományosan jótékonysági adományvásárt rendez a Polgárok Háza, melyet az intézményben tevékenykedő önkéntes „háziasszonyok” és „háziurak” kezdeményeztek, és évről évre ők bonyolítják le nagy szeretettel és szép eredménnyel! Kaptak már az adományokból Böjte Csaba árvái, józsefvárosi nagycsaládosok és csángó gyermekek; ezúttal kárpátaljai rászorulóknak jut a bevétel és a válogatott tárgyi adományok.

A kárpátaljai magyarság napjainkban a legkiszolgáltatottabb magyar közösség. A háborús Ukrajnában nem csupán a nélkülözés sújtja őket, hanem a választások közeledtével egyre nagyobb nyomás nehezedik nemzettársainkra a jogfosztó intézkedésektől a terrortámadásokig. A Polgárok Háza célja, hogy a vásár bevételével enyhíthessünk helyzetükön, és a határon átívelő összetartozás tudatát is erősítsük.

Az árusított tárgyak mind-mind nemes felajánlásokból kerültek hozzánk, köszönet érte! A ruhák, dísz- és használati tárgyak, népművészeti alkotások és egyéb vásárfiák többnyire 30-300Ft közötti összegért találtak új gazdára, de a legdrágább termék ára sem haladta meg a 2000 forintot. Mégis, a vásár végeztével kétszázezer forint pénzadományt, továbbá egy mikrobusznyi válogatott könyvet és jó minőségű ruhát adhattunk át a beregszászi Szent Anna Katolikus Karitásznak, aki azt kárpátaljai rászorulóknak juttatja el.

Ezúton köszönjük minden vásárlónak és adományozónak a nemes ügy támogatását!

A vásár végeztével kétszázezer forint pénzadományt, továbbá egy mikrobusznyi válogatott könyvet és jó minőségű ruhát adhattunk át a beregszászi Szent Anna Katolikus Karitásznak, aki azt kárpátaljai rászorulóknak juttatja el.