Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

"Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek" - szól

Kassai Lajos

mottója, akinek neve valószínűleg nem csengett olyan sokak számára ismerősnek egészen addig, amíg meg nem jelent

Kaszás Géza Lovasíjász

című filmje. Ékes példája ez annak, hogy a média nem csak rombolni tud, hanem – ha jó célra használják – hasznos, nemzetépítő szerepet is betölthet. Kassai Lajossal az

lovasíjászatról, hagyományról, nemzetről, spiritualitásról és mindarról, ami ezt a kizárólag a magyarság sajátját képező tradíciót övezi.

A lovasíjászat csak a miénk, a sajátunk, Kassai Lajos révén pedig már az egész világ ismeri. Mi magyarok, akik vérrel írott történelmünk során annyi hőst, annyi példaképet állítottunk magunk elé, mégis hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy micsoda nagy múltú, tehetséges, egyedi kincsekkel megáldott nemzet vagyunk. A kiéheztetett népnek, mint egy falat kenyérre volt szüksége egy ilyen filmre, amely végre azt mutatja be, hogy mire lehetünk büszkék mi magyarok – mondja Kassai Lajos, aki saját bevallása szerint optimistán tekint nemzetére és bárhol is jár a világban, mindig örömmel tér haza a Kárpát-medencébe. 

Hála Istennek – azt tapasztalom, hogy – a magyar népi gyökerekhez, a hagyományhoz és ősi kultúránkhoz való visszafordulás a reneszánszát éli napjainkban. Egy olyan generáció van felnövekvőben, akinek gondolkodásában már nincs jelen reflexként a magyar tradícióktól való elfordulás kényszere, és egyre divatosabbá válik körükben a nemzeti kultúránk ápolása. Ilyen fiatalokat tanít Kassai Lajos is a magyar történelem egyedülálló vívmányára, a lovasíjászatra.

Azonban nem csak hazánkban örvend nagy népszerűségnek ez a tradicionálisan magyar harcművészet.... folytatás a PolgárPortálon - kattintson ide!>>