Látogasson el Erdély legszebb hegyei közé, a Kelemen havasokba, az AUGUSZTA vadászkastélyba

Látogasson el Erdély legszebb hegyei közé, a Kelemen havasokba, az AUGUSZTA vadászkastélyba

Látogasson el Erdély legszebb hegyei közé, a Kelemen havasokba, az AUGUSZTA vadászkastélyba


"Ott áll az Istenszéke magosan a Maros fölött. Egyik oldalán a sokágú Galonya, másik oldalán a Bisztra-patak, s mögötte a Kelemen csúcsai. Persze, ma már ott sem olyan a világ, mint akkor volt, midőn az Isten pihenni leült volt a hegyek közé. Ma már nem jár arra, ha pihenni akar."
Wass Albert


Élvezze az erdélyi  vendégszeretetet egy pár napig barátaival az Istenszéke lábánál fekvő  galonyai Auguszta vadászkastélyban! Itt találkozhat báró Kemény János és gróf Wass Albert regényeinek - a Havas dicsérete  és a Funtuneli boszorkány című regények - helyszíneivel.

Szeretettel várok minden érdeklődőt, aki a magyar irodalom és színház mecénását, a Magyar Örökségdíjas, báró Kemény Jánost és  gróf Wass Albertet szeretné jobban megismerni!
A vadászkastélyhoz  nem messze lévő Marosvécsre is el kell látogatnunk. Az 1200-as években épült marosvécsi Kemény várkastély található-látható itt, ahol az Erdélyi Helikon írói 20 éven át találkoztak.

A marosvécsi várban kiállításokat láthatunk és itt egy kis történelmi és irodalmi időutazás vár az idelátogatókra. A várkertben, báró Kemény János és gróf Wass  Albert sírja, a Helikon asztal és kopjafa található. Marosvécsen megtekinthető a tájház és a csodálatos református templom is!
A várkastélyt 2014 szeptemberében szolgáltatták vissza a Kemény családnak. A környéken megtekinthető a gernyeszegi Teleki, a görgényi Bornemissza és a vajdaszentiványi Zichy-Bánffy kastély is.

A Kelemen havasok és a Görgényi havasok - mint ahogy azt láthatták a Hazajáróban - sok természeti kincset tár a vándor elé. A juhász (csobán) bundájában "bújva" kipróbálhatják a fejéstől a puliszkás bálmos evésig az ő életét! Élvezhetik a mindig öt fokos hideg tiszta vizet, ami a Csikós forrásból vízesésként siet a Marosba a völgyön keresztül!


A vendégház nagyon finom, bőséges erdélyi jellegű vacsorával, reggelivel, marosvécsi pálinkával és Igazi Csíki sörrel várja vendégeit.
Ha megnyerte tetszését ajánlatunk és ellátogatna hozzánk, akkor szeretettel várjuk és segítünk a nyaralása megtervezésében is!

 


Nagy Kemény Géza
Galonya-Auguszta vadászház,
Erdély, Felső-Maros mente

Telefon: +40741225141

Email: december5.2004@gmail.com / auguszta.galonya@gmail.com
(biztonsági okokból mindkét címre kérem az érdeklődésüket)

Kérem tekintse meg a következő weboldalamat: www.istenszeke.hu
és a Kemény család weboldalát: www.kemenyinfo.hu

Látogasson el a facebook oldalainkra is: