Évadnyitó - kilenc éves a Polgárok Háza

Évadnyitó - kilenc éves a Polgárok Háza

Évadnyitó - kilenc éves a Polgárok Háza

 

 

 

A beszédeket követően Csurka László Érdemes Művész és Nagyváradi Erzsébet színművész Mártonffy Miklós zongorakísérete mellett sanzon-esttel idézték vissza a polgári Budapest hangulatát.

 

László Tamás, a Szövetség a Nemzetért Alapítvány elnöke egyebek mellett arról beszélt, hogy "Orbán Viktor és barátai" az elmúlt három évben a keresztény kormányzás alapjait rakták le, amelynek egyik legfontosabb eleme a "húsvéti, feltámadást ünneplő alkotmány".

 

 

A kommunisták a nemzeti öntudatot is elvették a magyaroktól, és megalkották a "magyarkodni" szót - vélekedett. Kubatov Gábor a korszak legkárosabb mondatának "a célnak így is megfelel" kijelentést nevezte.Szerinte az építészetben ennek jegyében helyettesítették aszfalttal a korábbi gránit- és márványburkolatokat, és ezért tették tönkre a magyar gasztronómiát is.
    
A Polgárok Háza igazgatója szerint az elmúlt húsz évben csak nagyon lassan haladt előre a rombolás felszámolása, mert "ezek a fiúk" 1989 után is "adtak miniszterelnököt: egy pufajkást és egy III/III-ast". "Megmutatták, hogy nekik mindent lehet - fejezte be Kubatov Gábor, majd hozzátette: "de most itt vagyunk, mindannyian".

 

Kubatov Gábor hangsúlyozta, hogy a kommunisták tönkretették a katonaságot, ezért gondolhatták az emberek 1947 után, hogy "egy katona csak bajszos lehet, dagadt és bunkó".

Tönkretették a kultúrát is, "ezért van az, hogy 1990-ben ismertük meg az erdélyi Helikon-költőket" - folytatta, majd hozzátette: "volt aki olvasta az erdélyi Helikont, Lendvai Ildikó például ilyen volt, és mondta is, hogy nem lehet kiadni".

 

 

Kubatov Gábor, a Polgárok Háza igazgatója beszédében úgy fogalmazott, az 1947-ben kezdődött események miatt ülnek össze minden évben. "Ahogy Bayer Zsolt barátom mondja, annak idején a virsliujjú, nájloninges kommunisták" hozzáfogtak az ország átalakításához, és "ezek a derék fiúk" felszámoltak mindent, ami értelmes volt ebben az országban - jelentette ki.
    
A Fidesz országgyűlési képviselője elmondta: a történteket korábban úgy szemléltette a fiának, mintha ma "bejönne két bőrdzsekis srác" a családjuk autószerelő műhelyébe, "és annyit mondana, hogy mától minden az államé".

 

 

Hende Csaba az ellenzéki tárgyalásokról szólva azt kérdezte, "fel tud-e bárki idézni egy fél fia gondolatot ebből a kutyakomédiából, amely ne arról szólt volna, hogy márpedig az Orbán-kormányt le kell váltani?". Ebből egyértelműen kiderül, hogy a baloldalnak nincs terve az országgal, csupán a hatalmat akarja megszerezni - mondta.

Fotó: fidesz.hu

 

A tárcavezető erről csütörtökön, a Polgárok Háza évadnyitó estjén beszélt, hangsúlyozva: a kampányban a nyugalom, az erős idegek, a bajtársiasság és az áldozatkészség lesz a legfontosabb. A kormányoldal minden segítségre és imára számít. "Másként aligha tudjuk elviselni ezt a sok mocskot, amit ránk fognak szabadítani" - tette hozzá.

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerint nehéz időszak vár azokra, akik az országgyűlési kampányban kiállnak a kormány és az ország mellett, mert a "hitelét vesztett baloldal" igyekszik majd a jobboldal becsületét is lerombolni - írja a fidesz.hu.