Batthyány-Strattmann Idősek Akadémiája a Polgárok Házában

Batthyány-Strattmann Idősek Akadémiája a Polgárok Házában

Batthyány-Strattmann Idősek Akadémiája a Polgárok Házában

A fővárosi Polgárok Házában rendezik a jövőben a Batthyány-Strattmann Idősek Akadémiájának rendezvényeit - közölte Iván László gerontológus professzor, fideszes országgyűlési képviselő szerdán az MTI-vel.

A program kezdeményezője elmondta: az akadémiát - 15 esztendő után - tavaly majdnem meg kellett szüntetni a körülmények alakulása miatt, a Polgárok Háza a Fidesz támogatásával azonban befogadta havi programjai közé, és minden hónapban egy alkalommal - a tervek szerint szerdánként - továbbra is várják az érdeklődőket.

Iván László hozzátette: az akadémia előadásai között elsősorban az idősödéssel, a nyugdíjaskorral összefüggő témák szerepelnek. A kormánypárti politikus közlése szerint a most szerdai előadáson többek között arról volt szó, hogy az idősödés, az időskor a mindennapokban, az egyes szakmáknál mit jelent, hogyan jelentkezik. Az első új helyszínen tartott összejövetelen mintegy 250-300-an vettek részt, a kormány részéről jelen volt Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár.