Székelyföldi Vendégség

Székelyföldi Vendégség

Székelyföldi Vendégség

Szentesi Zöldi Lászlóval, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettesével legújabb kötetéről beszélget: Zsebők Csaba, a lap munkatársa.

Muzsikál: Nyitrai Tamás és bandája

Közreműködnek: a Kertész Táncegylet szólótáncosai

Az est végén székely töltöttkáposzta és kokojsza-pálinka kóstoló!

 

„Székelyföld hagyományos étkezését mindmáig csak igen kevéssé dolgozták fel: minden egyes hírlapi cikkre, baráti beszélgetésre, receptre, néprajzi tanulmányra szükségünk lesz ahhoz, hogy a következő nemzedékek asztalára is kerüljön tárkonyos pityókaleves és lucskos káposzta. Húsz esztendővel vetettem számot e könyv írásakor. Átbeszélgetett éjszakák életről, halálról, magyarokról, románokról, boldogságról és gyászról, hitről és hitetlenségről… Remélem, kikacag az oldalakról Udvarhely, fintorog Csík, nyelvet ölt Gyergyó, felteszi pápaszemét Marosszék, kezet nyújt Háromszék.

Jó étvágyat a következő ezer esztendőre!”                               Szentesi Zöldi László

Videóbeszámoló Szentesi Zöldi László estjéről

Hivatkozás másolása