Stefka István emlékei a médiaháborúról című könyv a rendszerváltástól eltelt 32 év sajtóban dúló politikai csatározásait dolgozza fel.

Ez az első olyan látlelet, amit olyan jobboldali szemléletű újságíró írt, aki a média-politikai harcok idején a tűzvonalban tevékenykedett, és most is ott áll. Stefka István írása részletesen feltárja a több mint 30 éve tartó médiaháború kegyetlen okait és következményeit.

Kerekasztal beszélgetés keretében Alexa Károly, Huth Gergely, Mező Gábor és Stefka István ismertetik a médiaharcokat és a magyar sajtó jelenlegi helyzetét, mely után a közönség kérdéseket tehet fel a résztvevőknek.

A könyv a helyszínen 30%-os kedvezménnyel megvásárolható.

"Havas Henrik, Farkasházy Tivadar, Forró Tamás, Mester Ákos és a többiek - mára megkoptak, gyakran önmaguk karikatúrái, de a kilencvenes években még hihetetlen hatalmuk volt. Ők és a hozzájuk hasonló újságítók és tévések kulcsszerepet játszottak abban a gátlástalan lejáratásban, amellyel megpróbálták megbuktatni és befeketíteni az Antall-kormányt. Erről szólt a médiaháború, amely 1990-ben tört ki, de valójában még ma is tart.

Stefka István ott volt a frontvonalban, elveszített jóbarátokat, végignézett számtalan árulást, majd azt, ahogyan ez a liberális-posztkommunista társaság önmagát is fefalta. Mégsem ünnepel, mert a másik oldal által indított harc túl sok áldozattal járt.

Lehet, hogy "Teddy" vagy Havas az olvasáskor félrenyeli majd a kávéját, de ez nem baj. Stefka István ott volt, mindent látott és nem takargat semmit. Könyve egyszerre olvasmános és tanulságos - egy konzervatív rádiós-újságíró, egy médiaháborús veterán őszine, hiteles visszaemlékezése."

Jelentkezés

Az esemény jelentkezéshez kötött. Amennyiben jelentkezni szeretne, kérjük adja meg alábbi adatait!

5 főnél nagyobb létszám esetén, kérjük telefonon jelentkezzen!