Földi László – Horváth József: Háború
Esemény
Irodalom
Közélet
Földi László – Horváth József: Háború
 

Szakács Árpád Lovas István-sajtódíjas újságíró két biztonságpolitikai szakértővel beszélget napjaink nem szokványos hadászatáról, a Kárpátia Stúdió gondozásában megjelent két kötet kapcsán.

Jelenkorunk látszólagos békéje közepette régóta háború dúl, méghozzá a negyedik generációs formájában. Európa átalakítása Európa lerombolásával kezdődik, hogy utána egy nemzetek és akarat nélküli világ jöjjön létre kontinensünkön, ahogyan ez már megvalósult sokfelé a világban. Ezt a küzdelmet még nem fegyverekkel vívják, hanem a média segítségével, így próbálják eltüntetni a keresztény értékrendet és kultúrát.

Magyarország – mint Eger annak idején – újra megszervezte védelmét, és 1552-höz hasonlóan meg is állította az európai kollaboránsok által precízen előkészített és megtervezett támadást.

Ezeknek a hadműveleteknek a kulisszatitkaiba nyújt betekintést könyvében Földi László ezredes, az Információs Hivatal volt műveleti igazgatója, és Horváth József tábornok, a Polgári Elhárítás és a Katonai Titkosszolgálat volt műveleti főigazgató helyettese.