Tavaly novemberben indult el a Magyar Időkben Szakács Árpád: Kinek a kulturális diktatúrája című cikksorozata. Vajon van-e kulturális diktatúra, és ha igen, akkor az hogyan és miben nyilvánul meg?

Szimpózium a Civil Összefogás Fórum, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Szellemi Honvédők közössége rendezésében.

Vajon igaza van-e a balliberális holdudvarnak, amikor jelentékeny és jelentéktelen személyek tömegének rikoltozása tölti meg az étert, amivel az elnyomásukra, elhallgattatásukra hívják fel a figyelmet. Szerintük a Fidesz diktatúrája nem tűri a másként gondolkodókat, megpróbálja őket féken tartani, mert a „hatalom fél a szabad szellemtől", amit ugye csakis ők képviselhetnek? Szerintük a Fidesz-kormány alatt tombol a kulturális diktatúra, a más véleményének kiszorítása, a más értékeket valló emberek háttérbe szorítása megtörténik nap mint nap. Csak nem úgy, ahogy azt ők híresztelik! Ahogyan az egyszeri vicc poénja fogalmaz: nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Ma este látleletet kapunk, a könnyűzene, a kortárs irodalom, a képzőművészet, a film, a humor és a színház ballib által kisajátított világáról. Reményeink szerint a kiegyensúlyozás lehetséges útját is felvázolják meghívott vendégeink.

Aktuális civilitika: Dr. Csizmadia László - CÖF alapító, CÖKA elnök
Vendégek:
Gajdics Ottó főszerkesztő és
Szakács Árpád újságíró

Meghívott előadó: Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth díjas színművész.
Háziasszony: Szabó Anett médiaszakember