A CÖF nagy fába vágta a fejszéjét. Azon dolgozik, hogy kiszélesítse a már meglévő és jól működő civil hálót az Európai Unióban is, ahol a nemzetépítő és közjót szolgálni akaró aktív tagok együttműködésével intézményesíthetnék az elgondolásaikat.

A Civil Összefogás Fórum, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Szellemi Honvédők Közössége rendezésében.

Köszöntőt mond: Dr. Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA elnöke.

Vendégek:
Zétényi Zsolt ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány elnöke,
Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság Büntető Kollégiumának nyugalmazott tanácselnöke,
Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF szóvivője,
Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője.

Meghívott előadó: Timkó Eszter színművész
Háziasszony: Szabó Anett médiaszakember

Hogy mikor jön el ennek az ideje, azt nem tudjuk, de a minap Orbán Viktor is citálta Deák Ferenc híres politikai mondatát az Európa Unió Parlamentjében: „tudok én küzdeni remény nélkül is”. Tegyük fel a kérdéseinket, hogy a civilek előtt is jól látható legyen a feladat. Milyen közös célt tudunk kitűzni magunknak? A népfelség elve a demokrácia egyik lényege, ebben közös nevezőre lehetne jutni. Szüksége van-e Európának a kereszténységre? A kereszténységnek Európára? Mit jelent most Európa? És mit a nemzet?
Népfelség elve a felvilágosodás egyik legnagyobb hatású gondolata, amit Rousseau fogalmazott meg. Tegyük gyorsan hozzá, biztosan ismerte/ tudott a Szent Korona tanról. Megfogalmazta a népfelség elvének lényegét, amely szerint az államban a főhatalom birtokosa a nép, a polgárok összességéé. Ezt a gondolatiságot azonban, Európában szinte elsőként - a 12. századtól kezdődően – a Szent Korona tana tartalmazza. Az eszme "hívei" szerint a tanban jelen van a népfelség elve, a minden állampolgárra kiterjesztett szabadságok, nemzeti-vallási függetlenség és önkormányzatiság elve egyaránt.

A belépés díjtalan, de részvételi szándékát szíveskedjen regisztrálni ide kattintva!