Civil Akadémia: Egy mindenkiért, mindenki a V4-ért
Közélet

Civil Akadémia: Egy mindenkiért, mindenki a V4-ért

| A belépés díjtalan, és regisztrációhoz kötött! Kérjük, Regisztráljon a CÖF - CÖKA vagy a Polgárok Háza elérhetőségein!
Jelentkezés
Civil Akadémia: Egy mindenkiért, mindenki a V4-ért

Nyáron három hét leforgása alatt több tagállamban alakult ki kormányválság, ráadásul ebből négy alkalommal a miniszterelnök is lemondott. Felgyorsíthatta ezeket az önmagukban is feszült politikai folyamatokat az orosz-ukrán háború okozta energiaválság és infláció is. Mindebből jól látszik, hogy az instabil koalíciók sorsa hamar megpecsételődik, mert nem válságállók. Itt van a közeli példa, a szlovák négypárti koalíció felbomlása. Ezzel szemben Magyarország politikai szempontból egységes és ez a stabilitás lehet az egyik legfontosabb értéke. Ugyanilyen összefogásra vágyunk a V4-ek esetében is, hiszen a háború kitöréséig jól ment minden. Olvassunk csak néhány szalagcímet az elmúlt hónapokból! „A magyar-lengyel kapcsolatokban szívprobléma van!” Nyár végén a lengyel kormányfő: bejelentette: A lengyelek visszatérnek Magyarországhoz és a V4-es együttműködéshez. Vártuk már ezt a megszólalást!

Moderátor – Szabó Anett

Vendég – Thomasz Sakiewicz, a Gazeta Polska főszerkesztője, Konrad Kamil Wytrykowski, a lengyel Legfőbb Bíróság bírája és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász

Művész – Benkő Péter színművész

Jelentkezés

5 főnél nagyobb létszám esetén, kérjük telefonon jelentkezzen!