Tájékoztató a Polgárok Házáról

Tájékoztató a Polgárok Házáról

Tájékoztató a Polgárok Házáról

Az elvesztett 2002-es választások után egy hónappal Orbán Viktor felhívására szerte a világban polgári körök szerveződtek.

A közös értékrendet valló emberek összefogásából, adományaiból fél évvel később a Szövetség a Nemzetért Alapítvány mintegy 100 millió forintért megvásárolta a VIII. ker., Visi Imre u. 6. szám alatti ingatlant. Az 1600 négyzetméteres épület az 1930-as években épült, s hosszabb ideig egy képkeretgyár üzemelt falai között.
A háromszintes bérház felújítási munkálatai 2003 novemberében kezdődtek és 2004 augusztusában fejeződtek be. Az átalakítás terveit Makovecz Imre tanítványai készítették.
A Polgárok Házát 2004. augusztus 22-én Orbán Viktor avatta fel.

Az átadás óta egy közösségi, kulturális és oktatási feladatok ellátására egyaránt alkalmas, korszerű épület áll a polgári körök, civil szerveződések rendelkezésére.

A ház beosztása lehetővé teszi egyszerre akár több rendezvény lebonyolítását is.


FÖLDSZINT

280 férőhelyes Díszterem (Alkalmas színházi előadások, koncertek, konferenciák megtartására.)

I. EMELET

Kulturális Programiroda Könyvtár (A könyvállomány egésze magánszemélyek, illetve kiadók adományaiból származik. Olvasó- és kölcsönkönyvtárként működik.) Imaszoba (Nyugodt elmélkedésre ad lehetőséget a Ház dolgozói és látogatói számára. Imaórák, vallási és irodalmi témájú rendezvények helyszíne.) Kávézó-büfé: Nyitvatartás: Naponta 9-15 óráig, ill. rendezvények alkalmából.(Nem a Ház üzemelteti, külső céggel kötöttünk szerződést.)

II. EMELET

Szövetség a Nemzetért Alapítvány titkársága, intézményünk fenntartója Kiállító terem (havonta újabb és újabb kiállítások láthatóak. A kiállítás megnyitókon kiváló előadóművészek közreműködnek.) Tárgyaló (kb. 24 fős tárgyalóterem értekezletek, kisebb létszámú gyűlések, megbeszélések helyszíne.)

III. EMELET

Ez az emelet bérbe van adva, nem látogatható.


IV. EMELET

Az emelet termeit bérbe adtuk; Tetőterasz (Jó idő esetén alkalmas olvasgatásra, kávézásra, fogadások lebonyolítására.)




Bár a Polgárok Háza már felépült, fenntartásához, minél eredményesebb működéséhez továbbra is sokak önkéntes munkájára, pénz- és természetbeni adományára van szükség. A ház falait már több mint 26 ezer adománytevő neve borítja. A legalább 30.000Ft. hozzájárulást tevők neve a nagyteremben található székeken került/kerül megörökítésre. Mindazok, akik segítenek, a nemzeti kultúra, a polgári gondolkodás erősödését szolgálják hazánkban. A bútorok egy része, a virágok, illetve a falakon látható képek, a földszinti üvegfestmény is mind- mind adományokból származik.

A Polgárok Házáról, az egyes programokról részletes, naprakész ismertetés található az intézmény saját honlapján, illetve a havonta megjelenő programfüzetünkben.

Ingyenes, postán küldött PROGRAMFÜZETÜNK valamint ELEKTRONIKUS HÍRLEVELÜNK megrendelhető telefonon vagy e-mailen alábbi elérhetőségeinken:

Telefon: +36-1/299-8050
Elektronikus levél: polgarokhaza@polgarokhaza.hu