Nagyszebenben mutatkozott be a Polgárok Háza

Nagyszebenben mutatkozott be a Polgárok Háza

Nagyszebenben mutatkozott be a Polgárok Háza

A dél-erdélyi Nagyszebenben kilencedik alkalommal szervezte meg a HÍD - Szebeni Magyar Egyesület a térség közkedvelt magyar kulturális eseményét, az Ars HUNGARICA fesztivált. 

A rendezvénysorozatra idén a Polgárok Háza is meghívást kapott, "Civil HÍDak" címmel november 15-én szombaton filmbejátszásokkal gazdagított előadással mutattuk be intézményünk tíz esztendejét az érdeklődőknek a nagyszebeni katolikus templom alagsorában kialakított Habitus könyvesboltban.

A fesztivál öt napján gazdag kulturális kínálattal mutatkozott be a szebeni magyarságnak számos erdélyi és magyarországi előadó, képzőművész, kiállító, könyvkiadó, a Polgárok Háza pedig azt a civil hidat képviselte, mely a szebeni magyarság és az anyaország között 2014 tavaszán épült, a Nagyszeben melletti Oltszakadát budapesti bemutatkozásával.

A főszervező, Serfőző Levente hatalmas hittel és szorgalommal végezte a fesztivál megszervezését, egy személyben egy intézményre való feladatot ellátva; a lebonyolításban pedig a HÍD – Szebeni Magyar Egyesület két tucat önkéntese volt segítségére. Valamennyien példás vendégszeretettel és professzionális munkával tették emlékezetessé a fesztivált a résztvevőknek, közreműködőknek.

 

Köszönet érte!

 

Trznadel Angéla kulturális programigazgató bemutatja a Polgárok Házát a Habitus könyvesboltban