Köszöntő

Köszöntő

Köszöntő

Tisztelt Látogató! Örömmel indítjuk útnak a Polgárok Háza honlapját. Reméljük, hogy érdeklődésre számot tartó információkkal szolgálunk működésünk során. Bemutatkozásunkat a továbbiakban olvashatja.

"Történelmünk" A Polgárok Háza 2004. augusztusában nyitotta meg kapuit. Az egykori romos épület Makovecz Imre tervei alapján, közadakozásból épült fel. Az ötszintes Ház egyszerre 5-6 rendezvény lebonyolítására alkalmas. 2002-ben kezdődött a gyűjtés, melynek köszönhetően vált a Ház mindenek előtt a polgári körök otthonává. Ehhez fogható összefogásra az utóbbi időben nem volt Magyarországon példa. A működéshez szükséges valamennyi dokumentum beszerzése után tavaly ősszel már elindult néhány program, de a munka dandárja 2005 februárjától vette kezdetét. ...ahogy mi gondoljuk... A Polgárok Háza a közösségépítés, a nemzeti kultúra, a közéleti képzés, és a szociális célú munka otthona, valamint a határon inneni és túli magyarok találkozóhelye kíván lenni. Szívesen lát minden jószándékú érdeklődőt.

Kultúra - képzés - közélet

Állandó képzőművészeti kiállítások megrendezése

Az országos hírű művészek mellett lehetőséget adunk tehetséges, de az ismeretlenség falait nehezen áttörni képes kárpát-medencei alkotóknak.

Olvasólámpa

A közadakozásból létrejött Könyvtár munkanapokon 10.00 és 18.00 óra között fogadja a látogatókat, egyben felolvasóestek, közönségtalálkozók színhelye. A könyvtár megnyitója alkalmával Czakó Gábor író dedikálta könyveit. Következő vendégünk Dippold Pál lesz.

Közéleti Civil Akadémia

Február végétől indult a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatásával egy népfőiskolai jellegű képzés, melynek keretében többek között Martonyi János, Balog Zoltán, Matolcsy György, Czakó Gábor, Hende Csaba, Horvát József, Tőkéczki László tartanak előadást. A képzés fő témakörei felölelik a tudatosságra törekvést: a résztvevők történelemről, kultúrhistóriáról, eszmei és etikai alapvetésekről tanulhatnak majd, s emellett átfogó képet nyújtunk nem csak a mai magyar anyagi életet érintő kérdésekről, de a külpolitikai témakörökben is. Mivel reményeink szerint az oktatásban résztvevők egy része a későbbiekben közszereplést is vállal, médiakommunikációs ismeretekre is szert tehetnek.

Civil Pályázati Iroda

A Nemzeti Civil Alapprogram és az Európai Unió által non-profit szervezetek számára meghirdetett pályázatok elkészítésében, összeállításában segítenek a Házban működő Iroda munkatársai. A tanácsadás ingyenes, konzultációkra előzetes bejelentkezés alapján lehet jönni.

Rendhagyó tanórák

Középiskolások számra - elsősorban a józsefvárosiakra gondolunk - közismert művészek, sportolók, közéleti személyiségek tartanak sajátos hangvételű, az életkori sajátosságokat is figyelembe vevő foglalkozásokat. Felkért tanáraink közül néhány: Budai Ilona /ének-zene/, Eperjes Károly /irodalom/, Hargitay András /sport, testnevelés/, Kovács Ákos /irodalom, történelem/, Melocco Miklós /rajz, szobrászat/. Kovács Ákos február 25-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott emlékezetes történelemórát. Melocco Miklós március 11-én 15.00-tól tart rajzórát.

Találkozóhelyeink

Klubrendszerben már működik a Pedagógus Klub /vez: Rókusfalvy Pál/. A polgári körök és civil szervezetek rendezvényei, találkozói számára is tudunk helyet biztosítani. Mindenkit szeretettel várunk! Hajrá Magyaroszág, hajrá magyarok! Polgárok Háza Tulajdonos: Szövetség a Nemzetért Alapítvány (SZNA) SZNA kuratórium elnöke: Hende Csaba Működtető: Polgárok Háza Kht. Polgárok Háza Kht. ügyvezető: Szántai Tamás Polgárok Háza Kht. kulturális programigazgató: Bíró Ildikó Az oktatásban és a kulturális programok támogatásában fő szövetségesünk a Polgári Magyarországért Alapítvány.