Köszönjük, Polgárok Háza!

Köszönjük, Polgárok Háza!

Köszönjük, Polgárok Háza!

Törzsvendégeink megtisztelő leveléből idézünk:

"A Rákóczi Szövetség Gyömrői Szervezete a Polgárok Házának köszönheti elsősorban, hogy "Hazajáró" lett. Igen úgy megyünk-jövünk a Visi utcába, mintha hazamennénk, otthonosan érezzük magunkat a nyolcadik kerületben, ahol a ház falán leng a nemzetiszín zászló!
És belül mi van? Bent szeretettel, barátsággal fogadnak, rend, tisztaság! Kiállítások, gyönyörű kézimunkák, könyvek! Igen, a Polgárok Háza a programsorozataival, előadásaival a nemzetmegőrzés otthona! Köszönjük szépen!

Mióta elkezdődött a Kárpát-medencei népművészeti sorozat, több éve már, szervezetünk egy autóbusszal – 30-50 fő – az előadások, bemutatkozások többségén igyekezett részt venni. Így lettünk ismét "Hazajárók", tágabb hazánkat a Kárpát-medencét is megismerve. Dalainkat, táncainkat, verseinket, meséinket, népviseleteinket, no és finom ételeinket és italainkat is megkóstolva!
Lélekben meggazdagodva, nemzettudatban, hazaszeretetben megerősödve jövünk haza minden rendezvényről, érezve, hogy összetartozunk!


A Rákóczi Szövetség gyömrői szervezetének vezetőivel elhatároztuk, hogy ezeket az élményeket, ismereteket másokkal is meg kell osztanunk!
Itt Gyömrőn vendégül látunk egy-egy csoportot, illetve személyt, akivel a Polgárok Házában találkoztunk, hol júliusban a Rákóczi napon, hol az év végi zárórendezvényünkön, hol a magyar kultúra napján. Így találkoztunk itt Budai Ilona népénekessel, a Hazajáró televízió műsort készítő fiatalokkal, a tákosiakkal, a felvidéki zséreiekkel, a kurta szoknyás kéméndiekkel, a lendvaiakkal, a dobronaki nótázókkal, s legutóbb az érdi bukovinai székely népdalkörösökkel. Hála Istennek mindig telt házas ünnepi alkalmak voltak ezek, 100-150 fő részvételével.

Nyaranként mi kelünk útra, a Polgárok Házában kapott élmények alapján. Jártunk a Sárközben, Szatmárban, Zoboralján, Kárpátalján, a Muravidéken, Kisgyőr településen már kétszer is, a hétfalusi csángóknál, a gyimesi csángóknál éppen 2016 nyarán.
Ebben az évben a Délvidékre készülünk, Tóthfaluban lesz a szállásunk, mert jó szívvel emlékezünk arra, amikor a Polgárok Házában felléptek.
Számunkra felejthetetlen élmények maradnak a nemzettársainkkal való találkozások!
Alig várjuk, hogy szeptemberben folytatódjon az új évad!

Kedves Mindnyájan! Kívánunk Önöknek jó erőt, egészséget, nyugalmat a sok-sok értékes program szervezéséhez! Köszönjük a lehetőséget, hogy ott lehetünk a sok-sok színvonalas rendezvényen!

Wass Albert soraival küldjük tiszteletteljes üdvözletünket:

"Őseidnek szent hitéhez,
nemzetednek gyökeréhez,testvér,
ne légy hűtlen soha!"

a Rákóczi Szövetség Gyömrői szervezetének nevében
Szende Márta és Szende Zsuzsa"