Jótékonysági adománygyűjtés a damaszkuszi gyermekekért

Jótékonysági adománygyűjtés a damaszkuszi gyermekekért

Jótékonysági adománygyűjtés a damaszkuszi gyermekekért

Szíriában hetedik éve dúl a háború. Az egykor több, mint kétmillió lelket számláló keresztény közösségből, alig 400.000 ember maradt az országban.



Ebben a kilátástalannak tűnő helyzetben egy görögkatolikus lelkész, Naim Gharbi , mintegy ezer gyermek és fogyatékos számára tervez nyári táborozást Szíria egy biztonságos zónájában, hogy a gyermekek legalább néhány napra elfelejtsék a háború borzalmait s megerősödve tekintsenek a várható megpróbáltatások elé.

Szíriában hetedik éve dúl a háború. Az egykor több, mint kétmillió lelket számláló keresztény közösségből, alig 400.000 ember maradt az országban. Damaszkusz keresztények lakta ősi városrészében naponta halnak meg gyerekek a külvárosokból támadó iszlamista felkelők rakétatámadásaiban.

Ebben a kilátástalannak tűnő helyzetben egy görögkatolikus lelkész, Naim Gharbi, mintegy ezer gyermek és fogyatékos számára tervez nyári táborozást Szíria egy biztonságos zónájában, hogy a gyermekek legalább néhány napra elfelejtsék a háború borzalmait s megerősödve tekintsenek a várható megpróbáltatások elé.

A tábort szervező damaszkuszi görögkatolikus főseperes atyáról és közösségéről itt tájékozódhat:
https://www.youtube.com/watch?v=UXKEI9pwe5I

A rendelkezésre álló anyagi források szűkössége miatt örömmel és hálás szívvel fogadnák magyar családok adományait, amelyet a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége 11704007 – 22038003 – 00000000 számú alszámlájára lehet befizetni „damaszkuszi keresztény gyerekekért” megnevezéssel.

A kezdeményezésről bővebben:
https://mnm.hu/hu/muzeum/hirek/jotekonysagi-adomanygyujtes-damaszkuszi-gyermekekert