Díjfizető övezet lett a Visi Imre utca

Díjfizető övezet lett a Visi Imre utca

Díjfizető övezet lett a Visi Imre utca

A parkolási feszültségek enyhítése érdekében kibővülnek a díjfizető övezetek Józsefvárosban. 2014. április 15-től fizetőssé válik a Práter-Szigony negyed, a Belső Józsefváros és a külső Klinikai tömb.

Azok a józsefvárosi lakosok, akiknek a díjfizető övezetek területén van az állandó, bejelentett lakcímük, ingyenes parkolásra jogosító lakossági várakozási hozzájárulást kaphatnak a személyautójukra vagy 3,5 tonna alatti tehergépkocsijukra. A parkolódíj-mentességet az igényelheti, aki az alábbi feltételek közül legalább az egyiknek megfelel:
- a gépkocsi a tulajdonában van, vagy
- a gépkocsi lízingelt, vagy
- a munkaadója, cége gépkocsija az ő kizárólagos használatában van.

A lakossági várakozási hozzájárulás a Józsefvárosi Parkolás-üzemeltetési Szolgálat Német u. 17-19. szám alatti Ügyfélszolgálatán személyesen, vagy a www.jpsz.hu weboldalon az ügyfélkapu menüpont alatt igényelhető.

A díjfizetésbe bevont új területek:
Népszínház u, - Nagyfuvaros u. – Mátyás t. – Koszorú u. – Magdolna u. – Szűz u. – Baross u. – Futó u. – Üllői út – Korányi S. u. – Illés u. – Kálvária tér – Kálvária u. (a Kőris utcáig) – Csobánc u. – Szeszgyár u. – Visi Imre u. - Orczy út – Baross u. – Karácsony S. u. – Népszínház u. által határolt terület (a Kőris utca és Diószaghy Sámuel utca kivételével).

A várakozási hozzájárulások díja 3.000.-FT, amelyet a Szolgálat pénztárában, vagy elektronikus ügyintézés esetéb banki átutalással lehet megfizetni.
A várakozási hozzájárulások Józsefváros területén érvényesek a Múzeum krt., a Rákóczi út, a Blaha Lujza t., a József krt., a Rákóczi tér, a Baross tér, Kerepesi út területén, valamint a Keleti Pu. és a Fiumei úti felüljáró alatti parkolókban.