Bensőséges „időutazásra” hívja közönségét Hűvösvölgyi Ildikó

Bensőséges „időutazásra” hívja közönségét Hűvösvölgyi Ildikó

Bensőséges „időutazásra” hívja közönségét Hűvösvölgyi Ildikó

Számtalan sikeres zenés és prózai szerep kötődik

Hűvösvölgyi Ildikó

Kossuth-díjas színművész nevéhez, azonban nem mindennapi élményben lehet részük mindazoknak, akik az

„Emlékeim versben, dalban”

című új estjét megtekintik november 5-én, csütörtökön este 19 órától a Duna Palotában. A művésznőt ez alkalomból az életútját, a négy évtizedes színészi pályafutását megidéző személyes hangvételű előadói estjéről kérdezte Molnár Adrienn, a Bánffy György Kulturális Szalon vezetője, a

"Jeles színművészeink"

sorozat szervezője.

- Mikor és milyen indíttatásból született az ötlet, hogy összeállítsa ezt az estet és megossza legkedvesebb emlékeit a közönséggel?

- Majdnem két évtizede járom már az országot pódium-estjeimmel, vers műsoraimmal. Szeretem ezt a műfajt, ahol nem lehet elbújni a szerepek mögé, hanem mindenféle segédeszközök nélkül, pőrén ki kell állni az emberek elé és úgy adni nekik valami maradandót. Negyven éve végeztem a Színművészeti Főiskolán, jubileumi év ez a számomra, hát úgy gondoltam, összeállítok egy új estet, amelyben egy kis „időutazásra" hívom a közönséget. Végigvezetem őket az életemen, mesélek a gyerekkoromról, a családomról, a konzervatóriumi és a főiskolai évekről, a prózai és zenés szerepeimről, tanáraimról,  rendezőkről és a színésztársakról, s mindezt versek és dalok segítségével. Az esten elhangoznak - többek között -  Petőfi, Reményik és Weöres Sándor költeményei, valamint áriák, kuplék, nosztalgia dalok és sok-sok musical részlet is.

- Kikhez szól ez az est?