ART FOTÓ STÚDIUM

ART FOTÓ STÚDIUM

ART FOTÓ STÚDIUM

ART FOTÓ STÚDIUM címmel fotóklub és kurzus indul a Polgárok Házában minden hónap első és harmadik szerdáján 18 órától, elméleti és gyakorlati oktatással, kezdőknek és haladóknak, érdeklődőknek és a fotózás szerelmeseinek. A klub vezetője Fördős Gábor, aki a Polgárok Háza nagyrendezvényeit évek óta követi fényképezőgépével, és művészi igényességű képeken örökíti meg kiemelt eseményeinket.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges Fördős Gábornál a +36-30/940-8756 telefonszámon, vagy elektronikus levélben a fgabor51@gmail.com címen.

 

2014. november 5. (szerda) 18 óra

Téma: A fényképezés technikai sajátosságai, az analóg és a digitális fényképezőgépek tükrében. Szó esik még a fényről is, az objektívek alkalmazásáról és mindezeket gyakorlati példákkal is bemutatjuk. A gyakorlati oktatáson ezen a napon a portré- és zsánerkép-készítésben, valamint az egészalakos fotózásban próbálhatják ki magukat a hallgatók, majd közösen kiértékeljük a fotókat.

2014. november 19. (szerda) 18 óra

Téma: A fényképezőgép lelke: az objektív, és az ehhez csatlakozó technikai ismeretek bemutatása. Több különleges látószögű objektív bemutatása és a perspektívák összevetése. Természetesen itt is tartunk gyakorlati képzést, a szépség, a harmónia és esztétika jegyében. Modell és divatfotózás, tárgyak az ember közelében.

2014. december 3. (szerda) 18 óra

Téma: A fényképezés elengedhetetlen kelléke a fény. Itt a természetes világításon kívül megismerhetjük a különböző fényforrásokat, a fényformálókat, azok összefüggéseit. Gyakorlatban bemutatjuk ezeket az eszközöket és alkalmazásukat. Megmutatjuk modelleken ezek hatását, a mozgás, a dinamika jegyében.

2014. december 17. (szerda) 18 óra

Téma: Az ünnepek, események fotózása. A családi képek készítése, tárgy- és ételfotózás rejtelmei elméletben és gyakorlatban. Lesz karácsonyfa, modellek, sütemények és más kedvességek. A hallgatók itt begyakorolhatják a szakmai fogásokat, hogy utána csak a jó témára koncentrálhassanak.