Eseménynaptár

Hétköznap 9-17 óra között, valamint rendezvények idején.
Telefon: 299-8050

Várjuk a támogatásokat

Rendelkezzen adójának 1%-áról!
Kattintson ide!
Bankszámlaszám:
10300002-20210799-00003285
(Szövetség a Nemzetért Alapítvány)


ÖltögetőÖltögető

Gyepü - A nemzeti könyvek boltja webáruház


Hazai Gondolat - Az első nemzeti könyves blog


Főoldal

Friss hírek, aktualitások
DSC_0859.jpgHázszentelés, házáldás (benedictio domorum): Vízkereszt napján a pap szenteltvízzel meghinti a házakat. Az ajtó szemöldökfájára fölírja az évszámot és a népi értelmezés szerint a Háromkirályok nevének (Gáspár, Menyhért, Boldizsár) kezdőbetűit: 20 + G + M + B +14. Más értelmezés szerint a 3 betű a latatin áldásformula kezdőbetűi: Christus Mansionem Benedicat (Krisztus áldja meg e házat).

 


Vízkereszt Vértesaljai László atyával és a Nógrád Táncegyüttessel
Itt letölthető a januári programajánló!

2014. január 06.

Januári programajánlónkVízkeresztkor, másnéven háromkirályok napján, azaz január 6-án a vallásos néphagyomány szerint a pap a települést végigjárva megszenteli az otthonokat, a szemöldökfára pedig a három királyok neveinek kezdőbetűit írja, az új esztendő évszáma közé ékelve. Januári programajánlónk címlapján is e hagyományt elevenítjük fel (ide kattintva letölthető!>>).

Ha többet szeretne megtudni a szokásról, tekintse meg videónkat: tavaly Újévtől Szent Gergelyig címmel a téli néphagyományokat elevenítettük fel a Polgárok Házában, a Nógrád Táncegyüttes segítségével, melynek keretében Vértesaljai László atya a Polgárok Házát is megszentelte. Az estről készült videónk ide kattintva látható!>> 


Adomány a hátrányos helyzetűeknek
Forrás: Józsefváros

2013. december 03.

2013_1203Adomany1.png

Szeretnénk biztosítani, hogy a horgászat ne csak a horgászok, hanem a később horgásszá válók szórakozási lehetősége is lehessen - jelentette ki Szűcs Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője „A horgászok és vadászok pártján” című konferencián, csütörtökön, a Polgárok Házában.

Véradáson járt a vidékfejlesztési miniszter a Polgárok Házában
Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

2013. november 27.
fazekasveradas.jpgA Véradók Napján az ország 44 pontján várták a véradókat, többek között a budapesti Polgárok Házában, ahol mások mellett Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is adott vért.

Öltöztessünk magyar babát!
A kivágó-öltöztető kiadvány a Polgárok Házában is kapható!

2013. október 29.
P6270001.JPG A Barta Trading Kft. gondozásában megjelent kiadvány a történelmi Magyarország huszonöt tájegységének 30 különböző népviseletét mutatja be kivágható, öltöztethető papírbabákon.

Újra megvásárolható a Polgárok Házában!

Virtuális körséta a Vándorlegény-kiállításon
Jöjjön, nézzen körül!

2013. október 01.

Aki nem tudta megtekinteni szeptemberben az Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat alkotóinak kiállítását, az most virtuális látogatást tehet: három dimenzióban körülnézhet, megtekintheti a kiállított tárgyakat.

VANDOR-3D.png A belépéshez kattintson a képre!

(Az egér bal gombját lenyomva tartva, az egér mozgatásával tud körbe forogni a teremben, a görgővel közelíthet rá a tárgyakra!)

 

 

 

 

 


P91802491.JPGA fővárosi Polgárok Házában rendezik a jövőben a Batthyány-Strattmann Idősek Akadémiájának rendezvényeit - közölte Iván László gerontológus professzor, fideszes országgyűlési képviselő szerdán az MTI-vel.

Megjelent KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYAR NÉPMŰVÉSZET című albumunk!
Kapható a Polgárok Házában

2013. szeptember 16.
nepmuveszet-konyv.gifElkészült képes albumunk a Kárpát-medencei Magyar Népművészet rendezvénysorozat első három évéről. A sorozatban 2012 májusáig huszonegy tájegységet mutattunk be, érintve mind a nyolc trianoni utódállamot. A kötetben ezeket a vidékeket ismertetjük, hasznos információkat közlünk a helyi magyar közösségekkel való kapcsolatfelvételhez, valamint gyönyörű képekben mutatjuk be a Polgárok Háza-beli rendezvényeket, és ezen keresztül az egyes tájegységek népművészetét.

Hogyan tovább felvidéki Magyar Ifjúság?
Felvidéki Konferencia

2013. szeptember 12.

névtelen.JPGA Hunnia Baráti Kör, (Németország)

szeretettel várja Önt és kedves családját a

2013. szeptember 21-én tartandó

Felvidéki-Konferenciára 
Hogyan tovább felvidéki magyar ifjúság?
mely ez évben kerül 6. alkalommal megrendezésre. Rendhagyó módon a konferencia színhelye Komárom, Duna Menti Múzeum (egykori Kultúrpalota) - Nádor u. 13 (Palatínska 13.). 15.00 órakor Istentiszteleten veszünk részt a Révkomáromi református templomban - Jókai u. 34. Igét hirdet: Fazekas László püspök. Az Istentisztelet után 5 perces megemlékezés a református templom kertjében található Trianon emlékműnél, majd együtt megyünk a konferencia színhelyére, amely 16.00 órakor kezdődik.

2 3 4 5 6 7 9 10 11 12 13 14
219 db összesen

Megközelíthető

Kattintson a részletekért!

Polgárok Háza
1089 Budapest Visi Imre u. 6.
Telefon: +36-1/299-8050
Telefax: +36-1/299-8061
Elektronikus levél: polgarokhaza@polgarokhaza.hu

Részletes információk

Galériák sokasága

Idősek Akadémiája – nem csak időseknek! Gyógytornászok előadása

Videók számtalanul

Erdélyi unitáriusok népművészete II. - Nagyajta

Erdélyi unitáriusok népművészete II. - Nagyajtaés a Szerencsejáték Zrt.