Eseménynaptár

Hétköznap 9-17 óra között, valamint rendezvények idején.
Telefon: 299-8050

Várjuk a támogatásokat

Rendelkezzen adójának 1%-áról!
Kattintson ide!
Bankszámlaszám:
10300002-20210799-00003285
(Szövetség a Nemzetért Alapítvány)


ÖltögetőÖltögető

Gyepü - A nemzeti könyvek boltja webáruház


Hazai Gondolat - Az első nemzeti könyves blog


Főoldal

Friss hírek, aktualitások

0__karácsony-templom1.png

 

„Régi karácsonyok bukkannak fel emlékeim villanásaiból, és megvilágítják az elmúlt időt és embereket, akik élnek újra és örökké a kis karácsonyi gyertyák puha, libegő fényében.”

(Fekete István)

Szamár-sziget szellemkatonái
A nagy háború balkáni halálmarsa

2014. december 04.

Margittai_Szamar-sziget.jpg …ha ezek a rabok ott fenn emberhúst is esznek végül,
nem ők a kannibálok…
(Rejtő Jenő: Csontbrigád)


"Túlzás nélkül hiánypótló kötetet írt Margittai Gábor, lapunk munkatársa, aki Major Anitával elsőként vállalkozott arra, hogy végigjárja az első világháborúban a Balkánon fogságba esett magyar katonák albániai halálmenetét, melynek végpontja a Szardínia melletti Asinara fogolytáborában volt." (mno.hu, 2014. november 11.>>) 

A Külső Magyarok Kisebbségkutató és Médiaszolgáltató Kft. tisztelettel meghívja Önt nemzetközi multimédiás vándorkiállításának díszmegnyitójára és a szardíniai fogolytáborokban eltűnt magyar katonák felkutatásának projektbemutatójára.

 

A kiállítást megnyitja: dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.


Nagyszebenben mutatkozott be a Polgárok Háza
A 9. Ars Hungarica fesztiválon

2014. november 17.

A Polgárok Háza küldöttsége a szász evangélikus teplom nagyharangjávalA dél-erdélyi Nagyszebenben kilencedik alkalommal szervezte meg a HÍD - Szebeni Magyar Egyesület a térség közkedvelt magyar kulturális eseményét, az Ars HUNGARICA fesztivált. 

A rendezvénysorozatra idén a Polgárok Háza is meghívást kapott, "Civil HÍDak" címmel november 15-én szombaton filmbejátszásokkal gazdagított előadással mutattuk be intézményünk tíz esztendejét az érdeklődőknek a nagyszebeni katolikus templom alagsorában kialakított Habitus könyvesboltban.


ART FOTÓ STÚDIUM
Fotóklub és kurzus a Polgárok Házában

2014. november 05.
ArtFotoStudium.jpgART FOTÓ STÚDIUM címmel fotóklub és kurzus indul a Polgárok Házában minden hónap első és harmadik szerdáján 18 órától, elméleti és gyakorlati oktatással, kezdőknek és haladóknak, érdeklődőknek és a fotózás szerelmeseinek. A klub vezetője Fördős Gábor, aki a Polgárok Háza nagyrendezvényeit évek óta követi fényképezőgépével, és művészi igényességű képeken örökíti meg kiemelt eseményeinket.

Gourmet Vacsoraszínház
Kéz a kézben - gourmet és a kultúra

2014. október 25.

Gershwin_szerelmesei.jpg

Kifinomult gasztronómia és színházi előadás.
A Gourmet Színházhajó első bemutatója a Bánffy Zeneszínház előadása
Gershwin szerelmei
(első magyar jazz - fantasy).

A SZABADSÁG NAPJA
A nemzeti ünnep programjai Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére

2014. október 23.
szabsagnapja.png
„A rendszert az egész magyar nép söpörte el. (…) A világon páratlan szabadságharc volt ez, a fiatal nemzedékkel a népünk élén. A szabadságharc azért folyt, mert a nemzet szabadon akart dönteni arról, hogy miképpen éljen. Szabadon akar határozni sorsa, államának igazgatása, munkájának értékesítése felől.”
Mindszenty József (1956)

Elkészült a Teleki tér
A Polgárok Háza munkatársai is részt vettek a tér átadásán

2014. szeptember 10.
IMG_1359-kicsi.JPG
A Polgárok Háza munkatársai részt vettek a Teleki tér ünnepélyes átadásán, ahol beszédet mondott Kocsis Máté polgármester. Ezután leleplezték a tér névadójának, gróf Teleki Lászlónak a tiszteletére emelt szoborcsoportot (Gróf Teleki László életnagyságú szobra, az Ószeres szobra és a Lámpagyújtó szobra alkotja).

Kiállítás Makovecz Imre szakrális épületeiről
Máté Gábor fotográfus munkái

2014. szeptember 02.
Máte Gábor - Makovecz Imre szakrális épületei„Képeim elkészítésénél arra törekedtem, hogy Makovecz Imre épületeinek lényegét ragadjam meg, amely véleményem szerint maga a szakralitás. Hajnalban, alkonyatkor vagy éjszaka fényképeztem, ezért mesterséges fényeket használtam, amellyel néha csak bizonyos részleteket világítottam meg, az épület más elemei pedig sötétségbe vesznek. Ettől válnak képeimen Makovecz Imre templomai, kápolnái és ravatalozói titokzatossá, sejtelmessé és ünnepélyessé.”


Máté Gábor DLA, fotográfus
a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára

Megjelent Polgárok Háza - tíz esztendő, 2004-2014 című kötetünk!
Kapható a Polgárok Házában!

2014. augusztus 28.
konyv-borito-kicsi.jpg
„Sok házat építettem hatvanöt évem alatt. Valójában azonban csak egyet, egyetlen láthatatlan házat, melyet mások előttem is már régen megépítettek, nekem csak láthatóvá kellett volna tennem.” (Makovecz Imre)
Megjelent képes albumunk intézményünk első évtizedéről, arról a példátlan összefogásról, melynek eredményeképpen létrejött és tíz esztendeje működik a Ház. A kötet Jókai Anna születésnapi köszöntőjével kezdődik, de megtalálható benne Mádl Dalma, Császár Angéla, Melocco Miklós írása is és számtalan fotó, melyeken sokan saját magukat is viszontláthatják.

Kövér László: a Polgárok Házában lelkiismeretes és hozzáértő csapat dolgozik
Sajtóválogatás évadnyitó estünkről

2014. augusztus 27.
_FGP8849PH10.jpg"A Polgárok Háza a találkozások helyszíne, ahol lelkiismeretes és hozzáértő csapat dolgozik" - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Polgárok Háza megnyitásának tizedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepélyes évadnyitó estünkön. Összegyűjtöttük a rendezvényről szóló figyelemre méltó cikkeket, beszámolókat, melyeket az alábbiakban elolvashatnak.

2 3 4 5 6 7 9 10 11 12 13 14
243 db összesen

Megközelíthető

Kattintson a részletekért!

Polgárok Háza
1089 Budapest Visi Imre u. 6.
Telefon: +36-1/299-8050
Telefax: +36-1/299-8061
Elektronikus levél: polgarokhaza@polgarokhaza.hu

Részletes információk

Galériák sokasága

A Pannonhalmi Apátsági Pincészet borkóstolója

Videók számtalanul

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borkóstolója, Hűvösvölgyi Ildikó és Kisfaludy Zsófia színművészekkel

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borkóstolója, Hűvösvölgyi Ildikó és Kisfaludy Zsófia színművészekkelés a Szerencsejáték Zrt.