Eseménynaptár

Hétköznap 9-17 óra között, valamint rendezvények idején.
Telefon: 299-8050

Várjuk a támogatásokat

Rendelkezzen adójának 1%-áról!
Kattintson ide!
Bankszámlaszám:
10300002-20210799-00003285
(Szövetség a Nemzetért Alapítvány)


ÖltögetőÖltögető

Gyepü - A nemzeti könyvek boltja webáruház


Hazai Gondolat - Az első nemzeti könyves blog


Főoldal

Friss hírek, aktualitások
ART FOTÓ STÚDIUM
Fotóklub és kurzus a Polgárok Házában

2014. november 05.
ArtFotoStudium.jpgART FOTÓ STÚDIUM címmel fotóklub és kurzus indul a Polgárok Házában minden hónap első és harmadik szerdáján 18 órától, elméleti és gyakorlati oktatással, kezdőknek és haladóknak, érdeklődőknek és a fotózás szerelmeseinek. A klub vezetője Fördős Gábor, aki a Polgárok Háza nagyrendezvényeit évek óta követi fényképezőgépével, és művészi igényességű képeken örökíti meg kiemelt eseményeinket.

Gourmet Vacsoraszínház
Kéz a kézben - gourmet és a kultúra

2014. október 25.

Gershwin_szerelmesei.jpg

Kifinomult gasztronómia és színházi előadás.
A Gourmet Színházhajó első bemutatója a Bánffy Zeneszínház előadása
Gershwin szerelmei
(első magyar jazz - fantasy).

A SZABADSÁG NAPJA
A nemzeti ünnep programjai Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére

2014. október 23.
szabsagnapja.png
„A rendszert az egész magyar nép söpörte el. (…) A világon páratlan szabadságharc volt ez, a fiatal nemzedékkel a népünk élén. A szabadságharc azért folyt, mert a nemzet szabadon akart dönteni arról, hogy miképpen éljen. Szabadon akar határozni sorsa, államának igazgatása, munkájának értékesítése felől.”
Mindszenty József (1956)

Elkészült a Teleki tér
A Polgárok Háza munkatársai is részt vettek a tér átadásán

2014. szeptember 10.
IMG_1359-kicsi.JPG
A Polgárok Háza munkatársai részt vettek a Teleki tér ünnepélyes átadásán, ahol beszédet mondott Kocsis Máté polgármester. Ezután leleplezték a tér névadójának, gróf Teleki Lászlónak a tiszteletére emelt szoborcsoportot (Gróf Teleki László életnagyságú szobra, az Ószeres szobra és a Lámpagyújtó szobra alkotja).

Kiállítás Makovecz Imre szakrális épületeiről
Máté Gábor fotográfus munkái

2014. szeptember 02.
Máte Gábor - Makovecz Imre szakrális épületei„Képeim elkészítésénél arra törekedtem, hogy Makovecz Imre épületeinek lényegét ragadjam meg, amely véleményem szerint maga a szakralitás. Hajnalban, alkonyatkor vagy éjszaka fényképeztem, ezért mesterséges fényeket használtam, amellyel néha csak bizonyos részleteket világítottam meg, az épület más elemei pedig sötétségbe vesznek. Ettől válnak képeimen Makovecz Imre templomai, kápolnái és ravatalozói titokzatossá, sejtelmessé és ünnepélyessé.”


Máté Gábor DLA, fotográfus
a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára

Megjelent Polgárok Háza - tíz esztendő, 2004-2014 című kötetünk!
Kapható a Polgárok Házában!

2014. augusztus 28.
konyv-borito-kicsi.jpg
„Sok házat építettem hatvanöt évem alatt. Valójában azonban csak egyet, egyetlen láthatatlan házat, melyet mások előttem is már régen megépítettek, nekem csak láthatóvá kellett volna tennem.” (Makovecz Imre)
Megjelent képes albumunk intézményünk első évtizedéről, arról a példátlan összefogásról, melynek eredményeképpen létrejött és tíz esztendeje működik a Ház. A kötet Jókai Anna születésnapi köszöntőjével kezdődik, de megtalálható benne Mádl Dalma, Császár Angéla, Melocco Miklós írása is és számtalan fotó, melyeken sokan saját magukat is viszontláthatják.

Kövér László: a Polgárok Házában lelkiismeretes és hozzáértő csapat dolgozik
Sajtóválogatás évadnyitó estünkről

2014. augusztus 27.
_FGP8849PH10.jpg"A Polgárok Háza a találkozások helyszíne, ahol lelkiismeretes és hozzáértő csapat dolgozik" - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Polgárok Háza megnyitásának tizedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepélyes évadnyitó estünkön. Összegyűjtöttük a rendezvényről szóló figyelemre méltó cikkeket, beszámolókat, melyeket az alábbiakban elolvashatnak.

A polgári körök előbbre vitték a nemzet életét
A Fidesz.hu beszámolója

2014. augusztus 27.

1409079709-tom6046.jpg"Nemcsak a Fidesz politikai közösségét, hanem az egész nemzet életét is előbbre vitte a polgári körök mozgalma és az ennek otthonul szolgáló Polgárok Háza" - mondta a rendezvény főszónoka, Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Polgárok Háza megnyitásának tizedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepélyes évadnyitó estünkön.

A rendezvény kezdetén egy kisfilmben idézték fel a tíz évvel ezelőtti megnyitó fő pillanatait, a megjelentek részleteket láthattak, hallhattak Orbán Viktor, Hende Csaba és Makovecz Imre 2004. augusztusi beszédéből.


Tovább a Csillagösvény Utazási Iroda honlapjára!A Polgárok Háza és a Csillagösvény Utazási Iroda együttműködésének köszönhetően vendégeink számára sok olyan program van a kizárólag magyarlakta területekre utakat szervező iroda kínálatában, amelyek Erdély magyar szórványvidékeit érintik, azokat a területeket, amelyekről nagy sikerű rendezvénysorozatunk, az Erdély Szórványmagyarsága vendégei érkeztek. Emellett az iroda kínálatában alálhatnak utakat Kárpát-mednecei Magyar Népművészet rendezvénysorozatunk korábbi évadaiban bemutatott felvidéki és kárpátaljai tájegységekre is.
 
Az együttműködésnek köszönhetően vendégeink, szimpatizánsaink 5% kedvezménnyel vehetnek részt bármely Csillagösvény túrán!

Foglalásnál hivatkozzon a Polgárok Házára, a kedvezmény érvényesítéséhez!

Nemzeti Összetartozás Napja
Hívja fel határon túli rokonát, ismerősét!

2014. június 04.
NemzetiOsszetartozas2014-keskeny.jpg
 
A Magyar Országgyűlés 2010. évi XLV. törvénye a trianoni tragédiára emlékezve, június 4-ét a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította, és megerősítette, hogy a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, amelynek államhatárok feletti összetartozása valóság, és a magyarok önazonosságának meghatározó eleme.

Az emléknap alkalmából, az összetartozás érzését erősítve Ön is hívja fel telefonon határon túli rokonait, ismerőseit!
 

1 2 3 4 5 6 8 9 10 11 12 13
230 db összesen