Eseménynaptár

Hétköznap 9-17 óra között, valamint rendezvények idején.
Telefon: 299-8050

Várjuk a támogatásokat

Rendelkezzen adójának 1%-áról!
Kattintson ide!
Bankszámlaszám:
10300002-20210799-00003285
(Szövetség a Nemzetért Alapítvány)


ÖltögetőÖltögető

Gyepü - A nemzeti könyvek boltja webáruház


Hazai Gondolat - Az első nemzeti könyves blog


Főoldal

Friss hírek, aktualitások
A Palugyay torta receptje
Pozsonyi különlegességek a XIX. századból

2015. március 27.

Château_Palugyay.jpgA magyar pezsgőgyártás bölcsője 1825-ben Pozsonyban volt, itt alapították az első, Franciaországon kívüli pezsgőgyárat, amelyhez csatlakozott a Palugyay Pincészet is. A magyar hagyományokkal rendelkező Hubert pezsgőt még ma is gyártják.

1874-ben Jurkovits Ferenc, a Grand Hotel Hungária séfje különleges születésnapi tortát készített a pozsonyi Zöldfa Szálló tulajdonosa, Palugyay Jakab részére, melyet Palugyai tortának nevezett el. A receptet a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum bocsátotta rendelkezésre.


Adományokat gyűjtünk KÁRPÁTALJA javára!
Folyamatos gyűjtés!

2015. március 21.
Karpatalja4-3.jpg

Az elismeréseket Áder János köztársasági elnök nyújtotta át Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök társaságában 2015. március 15-én az Országház kupolatermében.

Magyarország köztársasági elnöke - a miniszterelnök előterjesztésére - nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal (polgári tagozata) kitüntetést adományozott:

Dr. Iván László, a Semmelweis Egyetem professor emeritusa, a Batthyány-Strattmann László Idősek Akadémiájának alapítója és vezetője részére az idősek életminőségének javítása érdekében végzett sokoldalú szakmai munkája és társadalmi szerepvállalása, az öregedés neuropszichiátriai összefüggéseit és társadalmi vonatkozásait vizsgáló tudományos, valamint jelentős pedagógiai tevékenysége elismeréseként

IvanLaszlo.jpg
 
dr. Kásler Miklós onkológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa, tanszékvezető egyetemi tanár részére több évtizedes, kimagasló gyógyító, tudományos és egyetemi oktatói munkássága, valamint a hazai onkológiai ellátás fejlesztése érdekében végzett fáradhatatlan tevékenysége elismeréseként
 
drKaslerMiklos.jpg


TISZTELET A BÁTRAKNAK!
Az 1848/49-ES FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJÁNAK PROGRAMJAI

2015. március 15.
marcius_15.jpg

Lendva-web1.pngA Polgárok Háza  2009 óta rendezvénysorozatok keretében ismerteti a Kárpát-medence vidékeit. „Kárpát-medencei Magyar Népművészet” c. sorozatunk öt évadában harmincöt est keretében a négy égtáj felől, mind a nyolc trianoni utódállam magyar közösségeiből érkeztek  fellépőink.
2015-től „Városi kultúrák a Kárpát-medencében” címmel új sorozatot indítunk, ezúttal a magyarság emblematikus városait látva vendégül.

Elsőként a kedvező jogi helyzetű, ugyanakkor erősen fogyatkozó lélekszámú szlovéniai magyarság székvárosa, Lendva mutatkozik be február 20-án, pénteken a Polgárok Házában.

Megjelentek a Trianon Múzeum 2015-ös naptárai!
Megvásárolhatók a Polgárok Házában!

2015. január 12.

2015_TrianonMuzeum-web.JPG

 

Megjelent
a Trianon Múzeum
2015-ös történelmi falinaptára
az "Irredenta dalok és zenekarok"
és történelmi asztali naptára
a "Történelmi magyar városok" címmel.

0__karácsony-templom1.png

 

„Régi karácsonyok bukkannak fel emlékeim villanásaiból, és megvilágítják az elmúlt időt és embereket, akik élnek újra és örökké a kis karácsonyi gyertyák puha, libegő fényében.”

(Fekete István)

Szamár-sziget szellemkatonái
A nagy háború balkáni halálmarsa

2014. december 04.

Margittai_Szamar-sziget.jpg …ha ezek a rabok ott fenn emberhúst is esznek végül,
nem ők a kannibálok…
(Rejtő Jenő: Csontbrigád)


"Túlzás nélkül hiánypótló kötetet írt Margittai Gábor, lapunk munkatársa, aki Major Anitával elsőként vállalkozott arra, hogy végigjárja az első világháborúban a Balkánon fogságba esett magyar katonák albániai halálmenetét, melynek végpontja a Szardínia melletti Asinara fogolytáborában volt." (mno.hu, 2014. november 11.>>) 

A Külső Magyarok Kisebbségkutató és Médiaszolgáltató Kft. tisztelettel meghívja Önt nemzetközi multimédiás vándorkiállításának díszmegnyitójára és a szardíniai fogolytáborokban eltűnt magyar katonák felkutatásának projektbemutatójára.

 

A kiállítást megnyitja: dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.


Nagyszebenben mutatkozott be a Polgárok Háza
A 9. Ars Hungarica fesztiválon

2014. november 17.

A Polgárok Háza küldöttsége a szász evangélikus teplom nagyharangjávalA dél-erdélyi Nagyszebenben kilencedik alkalommal szervezte meg a HÍD - Szebeni Magyar Egyesület a térség közkedvelt magyar kulturális eseményét, az Ars HUNGARICA fesztivált. 

A rendezvénysorozatra idén a Polgárok Háza is meghívást kapott, "Civil HÍDak" címmel november 15-én szombaton filmbejátszásokkal gazdagított előadással mutattuk be intézményünk tíz esztendejét az érdeklődőknek a nagyszebeni katolikus templom alagsorában kialakított Habitus könyvesboltban.


ART FOTÓ STÚDIUM
Fotóklub és kurzus a Polgárok Házában

2014. november 05.
ArtFotoStudium.jpgART FOTÓ STÚDIUM címmel fotóklub és kurzus indul a Polgárok Házában minden hónap első és harmadik szerdáján 18 órától, elméleti és gyakorlati oktatással, kezdőknek és haladóknak, érdeklődőknek és a fotózás szerelmeseinek. A klub vezetője Fördős Gábor, aki a Polgárok Háza nagyrendezvényeit évek óta követi fényképezőgépével, és művészi igényességű képeken örökíti meg kiemelt eseményeinket.

1 2 3 4 5 6 8 9 10 11 12 13
239 db összesen

Megközelíthető

Kattintson a részletekért!

Polgárok Háza
1089 Budapest Visi Imre u. 6.
Telefon: +36-1/299-8050
Telefax: +36-1/299-8061
Elektronikus levél: polgarokhaza@polgarokhaza.hu

Részletes információk

Galériák sokasága

Takaró Mihály irodalomtörténeti sorozata-Tompa Mihály költészete

Videók számtalanul

Miért kell foglalkoznunk a politikai iszlámmal? - Incze Nikoletta előadása

Miért kell foglalkoznunk a politikai iszlámmal? - Incze Nikoletta előadásaés a Szerencsejáték Zrt.