Eseménynaptár

Hétköznap 9-17 óra között, valamint rendezvények idején.
Telefon: 299-8050

Várjuk a támogatásokat

Rendelkezzen adójának 1%-áról!
Kattintson ide!
Bankszámlaszám:
10300002-20210799-00003285
(Szövetség a Nemzetért Alapítvány)


ÖltögetőÖltögető

Gyepü - A nemzeti könyvek boltja webáruház


Hazai Gondolat - Az első nemzeti könyves blog


Főoldal

Friss hírek, aktualitások
Elhunyt Földesi Margit történész
A Polgárok Háza közönségének szeretett előadója távozott

2016. január 18.
FoldesiMargit.jpgHosszú betegség után, 54 éves korában vasárnap elhunyt Földesi Margit történész, újságíró, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem tanára, aki a Polgárok Házának is visszatérő vendége volt, Nemzeti Nagyvizit c. műsorunkban Dr. Kásler Miklós professzor beszélgetőtársaként, ill. férjével, Szerencsés Károllyal tartott közös előadás keretében.

Kányádi Sándor: Csendes pohárköszöntő újév reggelén
A Monarchia Szimfonikus Zenekar koncertjével ünnepeljük az új esztendőt!

2016. január 01.

Újévi koncert a Monarchia Szinfonikus Zenekarral - 2016. január 29., Polgárok Háza

Nem kívánok senkinek se
különösebben nagy dolgot.
Mindenki, amennyire tud,
legyen boldog,

érje el, ki mit szeretne,
s ha elérte, többre vágyjon,
s megint többre. Tiszta szívből
ezt kívánom!

Szaporodjon ez az ország
emberségbe’, hitbe’, kedvbe’,
s ki honnan jött, soha-soha
ne feledje.


Karacsonyi_udvozlet_a_Polgarok_Hazabol.jpg

Köszönjük, hogy a 2015. évben is megtisztelte intézményünket figyelmével, jelenlétével.
Áldott karácsonyt kívánunk és mielőbbi találkozást az új esztendőben!


Divatparádé, tánc, pezsgő
Magyar divattervezők a Polgárok Házában

2015. december 03.
Magyar divattervezőkMagyar divattervezők címmel új sorozatot indított útjára a budapesti Polgárok Háza, melynek első estjén látványos divatparádé keretében két alkotó mutatkozott be: Csernák Orsolya strassz designer és Szépligeti Ágnes divattervező. A divatbemutató ötletgazdája és kezdeményezője Fördős Gábor fotográfus, aki évek óta fényképezi a Polgárok Háza rendezvényeit. Bár eddig nem volt hasonló esemény az intézményben, mégis jól illeszkedik a Polgárok Háza koncepciójába, mely a magyar kultúrát sokoldalúan igyekszik bemutatni, a népművészettől a klasszikus művészeteken át a divatig.
A hangulatról és pezsgésről nemcsak a bejáratnál kínált Törley gondoskodott, hanem a manökenek felvonulását kiegészítő egyéb műsorszámok: a tízéves Milla fantasztikus akrobatikus zenés gimnasztikai bemutatójától Pintér Kata és FoglArt Jhonny táncművészek produkciójáig.

JÓTÉKONYSÁGI ŐSZI VÁSÁR
kárpátaljai rászorulók javára

2015. november 17.

2015oszi_vasar640.jpgNovember 17 – 19. kedd – csütörtök 10–20 óra között megtartjuk hagyományos jótékonysági őszi vásárunkat. A befolyt adományokat a háborús nehézségek sújtotta ukrajnai Tiszapéterfalva rászorulóinak juttatjuk el.

Vásároljon adakozva a közelgő ünnepekre! Népművészeti portékák, karácsonyi képeslapok, termelői méz, új és használt ruhák, játékok, könyvek, dísztárgyak és egyéb vásárfiák várják az érdeklődőket. 

Közeleg a tél, mely a háború sújtotta Ukrajnában élő kárpátaljai magyarság számára újabb megpróbáltatásokat jelent: a gáz ára sokszorosára növekedett, míg a fizetések, nyugdíjak elértéktelenedtek. Hagyományos jótékonysági vásárunkban befolyt adományokból kicsit szebbé és könnyebbé kívánjuk varázsolni a karácsonyt Tiszapéterfalva rászorulóinak. A településsel fél évtizedes kapcsolatot ápolunk: a tiszapéterfalvi Örökség Néptáncegyüttes és a Kokas Banda 2011-ben lépett fel a Polgárok Házában - rendezvényük ide kattintva megtekinthető!>>

 

 


Bensőséges „időutazásra” hívja közönségét Hűvösvölgyi Ildikó
Versben és dalban vall életéről a Kossuth-díjas színművész a Duna Palotában

2015. november 04.
2015_1105jeles-szinmuveszeink_II-10241.jpgSzámtalan sikeres zenés és prózai szerep kötődik Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész nevéhez, azonban nem mindennapi élményben lehet részük mindazoknak, akik az „Emlékeim versben, dalban” című új estjét megtekintik november 5-én, csütörtökön este 19 órától a Duna Palotában. A művésznőt ez alkalomból az életútját, a négy évtizedes színészi pályafutását megidéző személyes hangvételű előadói estjéről kérdezte Molnár Adrienn, a Bánffy György Kulturális Szalon vezetője, a "Jeles színművészeink" sorozat szervezője.

Magyar hadifoglyok halálmarsa
Filmbemutató az Uránia Filmszínházban

2015. október 19.

Szamar_sziget_szellemkatonai.jpgHalálmarséppen száz éve kezdődött a nagy háború egyik legdrámaibb fogolytörténete. 1915. október 19-én kerekedett fel a dél-szerbiai Nis hadifogolylágeréből egy osztrák–magyar szellemsereg, hogy megkezdje két hónapos útját Koszovón és az albán havasokon-mocsarakon át – egészen az itáliai kietlen Szamár-szigetig.
A történet ma sem zárult le. Az emlékét övező botrányok legalábbis erre utalnak. 

Mit tehetünk a mindent végképp eltörlő feledés ellen? Győzelmek, vereségek, tömeges tragédiák tűnnek el nemzeti emlékezetünkből, amelyeknek más népek könyvtárnyi irodalmat és filmes szuperprodukciókat szentelnek.

Szamár-sziget rabjai - Major Anita és Margittai Gábor filmjének díszbemutatója az Uránia Filmszínházban október 26-án, hétfőn 18 órakor. Az esemény fővédnöke Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter. Szeretettel várják az érdeklődőket!


Bessenyei emlékest
a Duna Palotában

2015. október 14.
Bessenyei-emlekest1.jpgA Bánffy György Kulturális Szalon új sorozatában jeles színművészeink pályafutását idézzi fel. A sorozat első előadásán október 16-án a Duna Palotában Bessenyei Ferencre emlékezik Nagyváradi Erzsébet, Blaskó Péter és Rubold Ödön. A Nemzeti Színház estjét A. Szabó Magda szerkesztette.

Indul az új évad a Polgárok Házában
2015-2016

2015. szeptember 14.

IvanLaszlo.jpgSzeptember második felében az állandó programokkal elindul őszi évadunk, így szeretettel várjuk vendégeinket 23-án délelőtt a Batthyány-Strattmann László Idősek Akadémiáján Iván László professzor előadására, délután az "Öltögető" polgári fonóba, 24-én pedig a "Lornyon és Sétapálca" nyugdíjas klub évadnyitó alkalmára.

Októberben borkóstolóval, Takaró Mihály irodalomtörténeti sorozatával, koncerttel és számos színvonalas rendezvénnyel folytatjuk az esztendőt.


Kolozsvár kincsei Budapesten
Tekintsen bele rendezvényünkbe!

2015. április 25.

KolozsvarPLAY1.jpgA Polgárok Háza "Városi kultúrák a Kárpát-medencében" című sorozatában a magyarság emblematikus városait látja vendégül. A sorozat harmadik estjén kincses Kolozsvár, Erdély fővárosa mutatkozott be.

Ha kimaradt, most megnézheti videó-összeállításunkat az estről!


1 2 3 4 5 7 8 9 10 11 12
239 db összesen

Megközelíthető

Kattintson a részletekért!

Polgárok Háza
1089 Budapest Visi Imre u. 6.
Telefon: +36-1/299-8050
Telefax: +36-1/299-8061
Elektronikus levél: polgarokhaza@polgarokhaza.hu

Részletes információk

Galériák sokasága

Takaró Mihály irodalomtörténeti sorozata-Tompa Mihály költészete

Videók számtalanul

Miért kell foglalkoznunk a politikai iszlámmal? - Incze Nikoletta előadása

Miért kell foglalkoznunk a politikai iszlámmal? - Incze Nikoletta előadásaés a Szerencsejáték Zrt.