Eseménynaptár

Hétköznap 9-17 óra között, valamint rendezvények idején.
Telefon: 299-8050

Várjuk a támogatásokat

Rendelkezzen adójának 1%-áról!
Kattintson ide!
Bankszámlaszám:
10300002-20210799-00003285
(Szövetség a Nemzetért Alapítvány)


ÖltögetőÖltögető

Gyepü - A nemzeti könyvek boltja webáruház


Hazai Gondolat - Az első nemzeti könyves blog


Főoldal

Friss hírek, aktualitások
Az utolsó szó a Jóistené!
Placid atya emlékére

2017. január 16.

Placid-play480.jpg"A Szovjetunió tíz évig mindent megtett, hogy tönkretegyen - aztán én itt vagyok 93 évesen, de hol van a Szovjetunió?!" - mondta 2009-ben a Polgárok Házában Olofsson Placid atya, bencés szerzetes, aki életének 101., papságának 78. évében 2017. január 15-én, vasárnap este visszaadta lelkét Teremtőjének.

Tekintsék meg hét évvel ezelőtti felvételünket PLacid atyával a Nemzeti Fórum Kölcsey Körének estjéről, mely a Polgárok Háza Youtube csatornájának második legnépszerűbb videója.

Isten nyugosztalja!


Januárban karbantartási munkák miatt nem tartunk rendezvényeket!
Februárban nyit újra a Polgárok Háza

2016. december 20.

Köszönjük, hogy a 2016. évben is megtisztelte intézményünket figyelmével, jelenlétével. Januárban karbantartási munkák miatt zárva tartunk, februártól újra változatos rendezvényekkel várjuk Önöket!


Hadikfalvi betlehemes a Polgárok Házában
A Józsefváros hetilap beszámolója

2016. december 12.
4318_BAR_1882_resized.jpgA Polgárok Háza magyarság peremvidékeit ismertető sorozatában bemutatkoztak már a moldvai és a gyimesi csángók, valamint a Bukovinából az Al-dunához telepített székelyek is. A negyedik, befejező részben a bukovinai székelyek magyarországi csoportja mutatta meg, hogy miként őrzik napjainkban is a hagyományaikat: köztük a hadikfalvi betlehemes játékot - írja a Jozsefvaros.hu>>.

Bukovinai népdalok, mesék és táncok a Polgárok Házában
Bemutatkoztak az al-dunai székelyek - Jozsefvaros.hu

2016. november 21.
pic1589.jpgA magyarság peremvidékeiről mutatkoznak be közösségek hónapról hónapra a Polgárok Háza Kárpát-medencei Magyar Népművészet sorozatában. November 18-án az Al-Dunához telepített bukovinai székelyek mutatták be gazdag tánckultúrájukat, páratlan népmeséiket és népdalaikat. A színpadi produkciók mellett kiállítás nyílt az al-dunai székely hímzőkörök textíliáiból - írja a Józsefváros>>.

Moldvai csángó-est a Polgárok Házában
A Jozsefvaros.hu cikke

2016. október 10.
4125_4125_DSC_4859_1200x800_resized.jpgHagyományos népi viseletüket, gazdag énekkincsüket és tánckultúrájukat mutatták be a moldvai csángók október hetedikén Józsefvárosban. A Kárpátokon túli területek egyik legkeletibb magyar ajkú népcsoportja, a moldvai csángók Magyarfaluból érkezett kis népművelő csapata a Polgárok Háza Kárpát-medencei Magyar Népművészet sorozatának meghívására érkezett a kerületünkbe. Az énekes-táncos bemutatók mellett kiállítás nyílt a moldvai csángó viseletekből, és a látogatók megkóstolhatták a tájegység jellegzetes ízeit is - írja a Józsefváros.hu.

Hét évtizedes fájdalom
A Felvidek.ma összefoglalója lakosságcsere-konferenciánkról

2016. szeptember 24.

09..jpgA csehszlovák-magyar lakosságcsere hetvenedik évfordulója alkalmából tartottak konferenciát Budapesten a németországi Hunnia Baráti Kör és a budapesti Polgárok Háza szervezésében. A beszélgetésen beszámoltak az EP petíciós bizottságához a Beneš-dekrétumok ellen eljuttatott beadványról. Gecse Géza írása a Felvidék.ma portálon.


 


Jozsefvaros1.jpgA történelmi Magyarország egyik legkeletibb településéről, Gyimesbükkről érkezett csoport mutatkozott be a Polgárok Háza „Kárpát-medencei Magyar Népművészet” sorozatának szeptember 16-ai rendezvényén. „A magyarság peremvidékei” című évad első estjén a vendégek megtekinthették a gyimesi csángók népviseletét, gazdag tánckultúrájukat, meghallgathatták énekeiket, meséiket, és megkóstolhatták a tájegység jellegzetes ízeit. Az évadnyitó rendezvényen köszöntőt mondott Schmittné Makray Katalin - írja a Józsefváros>>.

Mesék, táncok az ezeréves határ vidékéről
Pataki Tamás, Magyar Idők

2016. szeptember 19.
magyaridok-gyimes.jpgTelt házzal nyitotta meg őszi évadát a Polgárok Háza, ahol a Kárpát-medencei Magyar Népművészet rendezvénysorozat programjaira a magyarság peremvidékeiről hívnak meg egy-egy közösséget, hogy bemutassák a hagyományos kultúrájukat – és nem csak a megszokott színpadi műsorszámokat, hanem a hiedelmeiket, az étkezési szokásaikat és a népi mesterségeiket is. Szeptemberben a gyimesi csángókat látták vendégül, illetve ők a közönséget, és leírhatatlanul jó hangulatban telt az este - írja a Magyar Idők>>.

Kölcsey Kör a Szent Imre Gimnáziumban!
Helyszínváltozás

2016. szeptember 18.
2016. szeptember 28. szerda 18.00: A keresztény magyar nemzet jelene és jövője

a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre konferencia-sorozata 44. rendezvénye>>
HELYSZÍN: a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium díszterme, 1114 Budapest, Villányi út 27.
Vendég: Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek
Házigazdák: Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke és Dr. Horváth Béla, a Kölcsey Kör vezetője.
Ez alkalommal megtekinthető az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola által „Az én templomom” címmel kiírt országos rajzpályázat nyertes alkotásaiból összeállított vándorkiállítás.Munkatársaink Gyimesbükkön forgattak
Tekintse meg rövidfilmünket!

2016. szeptember 14.

1 2 3 5 6 7 8 9 10
239 db összesen

Megközelíthető

Kattintson a részletekért!

Polgárok Háza
1089 Budapest Visi Imre u. 6.
Telefon: +36-1/299-8050
Telefax: +36-1/299-8061
Elektronikus levél: polgarokhaza@polgarokhaza.hu

Részletes információk

Galériák sokasága

Takaró Mihály irodalomtörténeti sorozata-Tompa Mihály költészete

Videók számtalanul

Miért kell foglalkoznunk a politikai iszlámmal? - Incze Nikoletta előadása

Miért kell foglalkoznunk a politikai iszlámmal? - Incze Nikoletta előadásaés a Szerencsejáték Zrt.